Home Izdvojeno FOTO Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje dobili vrijednu donaciju

FOTO Korisnici Centra za odgoj i obrazovanje dobili vrijednu donaciju

PODIJELITE

Marica Pejak kuharica je u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica već 32 godine. Ondje se više od tri desetljeća brine za prehranu korisnika Centra. Danas su na jelovniku za ručak meso, riža i salata. Obavezan je i desert, povrće je dio svakog obroka, a voće se za užinu jede svaki dan.

U samo jednom danu, Marica sa svojim pomoćnicima pripremi 120 obroka. Prioritet su zdrave i svježe namirnice, a upravo je jedan takav paket jutros u Centar stigao iz trgovačkog lanca Kaufland. Naime, upravo je velikogorički Centar za odgoj i obrazovanje izabran na natječaju kao škola kojoj će Kaufland u ovoj školskoj godini donirati svježe namirnice jednom tjedno. Marica već zna kako će paket iskoristiti.– Od grožđa i ostalog voća napravit ćemo voćne salate, a od povrća ćemo napraviti varivo na lešo te salatu od krastavaca. Svaki dan imamo doručak, užinu, ručak, zatim opet užinu i toplu večeru – rekla nam je Marica.

Nova ravnateljica Centra, Nikolina Vučković Barišić, zadovoljna je donacijom iako ona ne pokriva sve potrebe, no i najmanja pomoć je dobrodošla.– Cijelu školsku godinu dobivat ćemo voće i povrće za našu djecu kako bi mogli rasti i dobro učiti. Možda nam u pojedinom trenutku neće biti dovoljno pa će Centar namiriti razliku kako bi sve išlo kako treba. Puno djece dolazi iz socijalno ugroženih obitelji gdje prehrana nažalost nije prilagođena potrebama djece. Stoga mi nastojimo, dok su djeca kod nas, poboljšati kvalitetu njihova života – rekla nam je Vučković Barišić.

Oko stotinu djece svakodnevno dolazi u školu u Centar, a iz drugih škola sa šireg velikogoričkog područja neka djeca povremeno koriste njihove usluge.Nova ravnateljica Centra tu je dužnost preuzela prije dva dana. Kako nam je otkrila, većih promjena za sada neće biti. – Planiramo cijelu školsku godinu s raznim događanjima. Prvo nam dolaze Dani zahvalnosti plodovima zemlje, pripremamo se zatim za zimu i Božić. Na proljeće također imamo par događanja i veliku završnu priredbu u svibnju gdje roditeljima djeca pokažu što su radili protekle godine – rekla je ravnateljica.