Home Crna Kronika FOTO Grozan prizor, u Leknenom osvanuo novi divlji deponij otpada

FOTO Grozan prizor, u Leknenom osvanuo novi divlji deponij otpada

Umjesto na lijepu prirodu, jašući su naišli na ružne prizore

PODIJELITE

U šetnji konjima, očekujući lijepu i čistu prirodu, čitateljica je naišla na grozan prizor u Leknenom. Riječ je o novom divljem deponiju raznog otpada, uglavnom građevinskog materijala i kutija. Među otpadom nalaze se i podaci osobe, uključujući i adresu.

“Među smećem se nalazi i adresa vlasnika smeća, ali možda ni on ne zna gdje je smeće odvezeno, ili možda zna, pitanje je.. Jašući prelijepom prirodom oko Velike Gorice svako malo nabasamo na ove “još ljepše” prizore. Kao ljubitelji životinja i prirode odlučili smo svako otkriće dokumentirati i objaviti pa možda se nešto i poduzme po tom pitanju.”, objašnjava.

Divlje deponije otpada možete prijaviti na nekoliko načina, a Grad radi na tome da su ovakve scene sve rjeđe. Jedan od načina je i postavljanje mobilnih kamera u okolišu kroz koje se pomno prati ponašanje nesavjesnih građana.

Ukoliko sami naiđete na divlje deponije, prijaviti ih možete komunalnom redarstvu Grada Velike Gorice (OVDJE) te putem Evidencije lokacija odbačenog otpada OVDJE.