Home Izdvojeno FOTO Goričani uživali u ugodnim melodijama bluesa

FOTO Goričani uživali u ugodnim melodijama bluesa

PODIJELITE

Jučer u večernjim satima se u dvorani Galženica održao zanimljivi koncert Miroslava Giljanovića – Fixa i prijatelja.

– Ovaj susret je uvertira za VG Blues, country i rock festival. Sviraju moji dugogodišnji prijatelji s kojima radim, ovo je malo druženje s rockom, bluesom, svime pomalo. Mislim da Goričani imaju više prilika i više ovakvih koncerata, da bi dolazili i češće. Mi ovo radimo već četiri godine, ali treba malo vremena da se ljudi priviknu, trebali bi imati jedan malo jači i veći blues festival u našem gradu. Moramo ići naprijed, bitna je takva kultura. – rekao nam je Miroslav Giljanović – Fix.

kvg fix prijatelji koncert blues rock county galženica_-2

Ugodne melodije činile su romantičnu atmosferu za sve ljubitelje blues, country i rock glazbe. Uz Fixa, svirali su i mnogi gosti.

– Mi glazbenici smo došli radi naše dugogodišnje suradnje, kao znak podrške i rado ćemo ga poduprijeti s našim znanjem i sviranjem. Ja sam prikazao autorske pjesme, nove stvari – ima jedna talijanska koju sam prezentirao na svom koncertu ovdje u Gorici. Interesantna je priča da smo tu pjesmu 1992. napisali ja i Fabrizia Cerciello, koja je trenutno menađerica Lauri Pausini. Ovo je bila prilika da čujete nešto sasvim novo od mene. – izjavio je Tony Lee King.

kvg fix prijatelji koncert blues rock county galženica_-17

Susret je započeo nositeljima programa, a završio mladim bendom Ritam ulice. Od samog početka koncerta, ni jedna pjesma nije završila bez ovacija publike. Uz sviranje, bilo je tu i anegdota.

– Godinama sam radio s Fixom. Bili smo na turneji, družili se i nešto se posvađali. Odbrusio sam mu i Fix je na to komentirao ‘kako on to govori, a ja sam ga stvorio, ma nema on pojma’. Sutradan su novine izašle sa slikom i naslovom ‘Tony Lee King na turneji’. Molim još jedan aplauz za stvoritelja. – ispričao je publici King kroz smijeh.

Nositelj programa bili su sastav The changes bend, a gosti Jimy Matešić, Rista Ibrić, County Pol, Polona Oblak, Branko Kužnar, Juraj Kos, Miroslav Graber, Ritam ulice i Tony Lee King.

kvg fix prijatelji koncert blues rock county galženica_-20

Ovaj susret je ujedno najava već tradicionalnog VG Blues, country & rock festivala kojem ćemo moći prisustvovati tijekom Goričkih večeri koje će trajati  od 26. svibnja do 19. lipnja.

Foto: Katarina Drvodelić

[print_gllr id=45929]