Home Izdvojeno FOTO Evo tko su najbolji u sportu u 2017. godini

FOTO Evo tko su najbolji u sportu u 2017. godini

PODIJELITE

Kraj godine prilika je da se tradicionalno proglase najbolji u sportu u Velikoj Gorici. U Pučkom otvorenom učilištu sinoć je Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice dodijelila nagrade u 12 kategorija, a dodijeljena je i jedna posebna nagrada za očuvanje kluba od propadanja i gašenja koja je pripala Ženskom rukometnom klubu Gorica.

Najbolja sportašica Velike Gorice u 2017. godini je Ines Grdenić iz Karate kluba Gorica. Najbolji sportaš je Marko Germin iz Streljačkog društva Gord. Najbolja momčad u 2017. godini je Hrvatski rukometni klub Gorica, a najbolja ekipa Šahovski klub Polet. Još jedna nagrada otišla je Karate klubu Gorica – nagrada za najboljeg trenera koju je ove godine osvojio Goran Živković. Nagrada za životno djelo otišla je u ruke Željku Mihalju. – To je na neki način kruna moje sportske, nogometne karijere. Zahvalio bih prije svega svim sportskim djelatnicima, naročito iz nogometa bez kojih ja sigurno ne bih napravio sve ovo u životu što sam napravio. Tu mislim na moje bivše suigrače i sportske djelatnike iz klubove s kojima radim gotovo cijeli život – rekao je Mihalj.

Velimir Šandor i Mirjana Lučić, oboje iz Kluba osoba s invaliditetom USPON, dobitnici su nagrade Sportaš osoba s invaliditetom. Nagrade Zajednice športskih udruga Velike Gorice za djelatnika godine pripale su Darku Batkoviću iz Maraton kluba Velika Gorica, Katarini Brnada Ćosić iz Hrvatskog odbojkaškog kluba Gorica, Darku Brajkoviću iz Nogometnog kluba Buna i Đuri Mesiću iz Hrvatskog rukometnog kluba Gorica. Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice rekao je kako je ova godina bila uspješna kao i prethodne – Godina je pri kraju. Prošle godine smo rekli da je godina bila jako uspješna. Ova godina je isto tako nije bila ništa manje uspješna od prethodnih. I ove godine naši sportaši osvajali su svjetska i europska odličja. Imali smo državne prvake, imamo sjajne sportaše u momčadskim i ekipnim sportovima i mogu se jedino dičiti kao predsjednik Zajednice športskih udruga Velike Gorice da imamo tako krasne sportaše.

Za posebna postignuća nagrade su primili: Nogometni klub Udarnik (prvak MŽNL-e Središte Zagreb), Odbojkaški klub Gorica (prvak 2. odbojkaške lige Centar) Nogometni klub Lukavec (70 godina od osnutka) i Nogometni klub Turopoljac (60 godina od osnutka). Zlatna plaketa otišla je u ruke onima koji su 30 i više godina u sportu kao volonterski djelatnici. Ove godine to su Anto Marić iz Nogometnog kluba Vatrogasac Kobilić, Branko Kaurić iz Atletskog kluba Velika Gorica, Vladimir Stepanić iz Nogometnog kluba Udarnik.– Svake godine kao na nekom rođendanu dodjeljuju se nagrade i ona prolaze naši sportaši, idu gore, dolje, od najstarijih do najmlađih. Velika je to čast za njih i njihove obitelji, ali i za nas koji trenutno obnašamo dužnost i vodimo grad. Jer to su rezultati dugogodišnjeg rada i dobrih i kvalitetnih planova – rekao je na svečanosti Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

Među mladim nadama ove godine, našli su se: Matija Kečkeš iz Streljačkog kluba Turopolje, Matej Matić iz Hrvatskog nogometnog kluba Gorica, Nina Vuković iz Maraton kluba Velika Gorica, Nina Mikulin iz Taekwondo kluba Velika Gorica, Patrik Varjačić iz Hrvatskog rukometnog kluba Gorica, Borna Čeran iz Atletskog kluba Velika Gorica, Mia Mijović iz Karate kluba Gorica, Ana Parać iz Karate kluba Centar, Leon Kolarec iz Boksačkog kluba Velika Gorica i Sara Treščec iz Ženskog rukometnog kluba Udarnik.Da na mladima svijet ostaje, još je jednom ponovio dobitnik nagrade za životno djelo, Željko Mihalj, koji je sportašima i roditeljima poslao poruku. – Poručio bih svim mlađim generacijama da se što duže bave sportom i da roditelji djecu usmjeravaju prema sportu jer to je zdravi duh našeg društva.

Za promidžbu velikogoričkog sporta ove su godine nagrađeni: Hrvatski rukometni klub Gorica, Karate klub Velika Gorica, Taekwondo klub Velika Gorica, Hrvatski nogometni klub Gorica za organizaciju Europskog prvenstva U-17 i Maraton klub Velika Gorica. Na dan dodjele nagrada, Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice potpisala je Povelju o prijateljstvu sa Zajednicom športskih udruga Lepoglave. Riječ je o pilot projektu kojeg je podržao HHO. Kovačić je istaknuo kako treba učiti i od manjih od sebe jer Lepoglava je 2015. godine proglašena europskim gradom sporta za male gradove. Na svečanoj dodjeli nastupile su VIS Jane i mađioničar Luka Vidović, dok su svoj premijerni nastup imale velikogoričke cheerleadersice.

foto: Mario Žilec