Home Izdvojeno FOTO Društvo žena Velika Mlaka proslavilo velikih 50 godina djelovanja

FOTO Društvo žena Velika Mlaka proslavilo velikih 50 godina djelovanja

Gospođa Đurđa Havidić proglašena je počasnom predsjednicom društva

PODIJELITE

Ove subote u Velikoj Mlaki je bilo posebno svečano i lijepo. Društvo žena Velika Mlaka proslavilo je velikih 50 godina djelovanja! Na proslavi su se obratile bivša predsjednica i počasna članica Društva, Đurđa Havidić, te trenutna predsjednica, Ivana Andrić Penava. One su govorile o povijesti i sadašnjosti Aktiva i Društva žena Velika Mlaka, ističući razlike u načinu funkcioniranja između prošlosti i sadašnjosti.

Tijekom događaja, prikazan je videozapis pod nazivom “50. godina djelovanja žena u Velikoj Mlaki”, koji je prikazao ključne trenutke i događaje iz bogate prošlosti udruge, od Aktiva do Društva žena Velika Mlaka.

Za vrijeme svečanog programa, koji je bio organiziran povodom ovog značajnog jubileja, predstavljen je najnoviji broj časopisa “Ljetopis” Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Glavni urednik Stipo Bilić je održao govor o “Ljetopisu” i potaknuo udruge da se aktivnije uključe u suradnju slanjem članaka o svojim važnim događajima. Također, najavljen je poseban članak o Društvu žena Velika Mlaka u sljedećem broju časopisa.

Na proslavi su se okupili mnogi gosti, uključujući Juricu Mihalja, koji je prenio čestitke gradonačelnika Grada Velike Gorice, Krešimira Ačkara. Također su prisustvovali predsjednica Mjesnog odbora Velikog Polja, Marsela Alić, predstavnica Pastoralnog vijeća iz Župe Velika Mlaka, Ana Jerbić, te predstavnici drugih lokalnih i prijateljskih udruga s kojima Društvo žena Velika Mlaka uspješno surađuje.

Glazbeni dio programa izvelo je KUD Velika Mlaka, koji je izveo dvije pjesme, “Naše selo Mlaka je” i “Mlekarsku”. Poseban trenutak večeri bio je proglašenje Đurđe Havidić počasnom predsjednicom, kao i proglašenje članica koje su bile članice udruge od samog početka, počasnim članicama Društva žena Velika Mlaka. Đurđa Havidić je izrazila zahvalnost na dobivenoj časti, dok je Ivana Andrić Penava zahvalila Đurđi Havidić i prethodnoj predsjednici, Mariji Krilčić, na ukazanom povjerenju i na tome što su joj prepustile vođenje udruge. Također, istaknula je važnost aktivnih članica koje su neophodne za uspješno funkcioniranje udruge.