Home Izdvojeno FOTO Dovršena rekonstrukcija Tesline ulice: Cesta puštena u promet, obnovljen vodovod

FOTO Dovršena rekonstrukcija Tesline ulice: Cesta puštena u promet, obnovljen vodovod

PODIJELITE

Dovršena je rekonstrukcija Tesline ulice u Velikoj Gorici. Od Kolareve do Kurilovačke u duljini od 285 metara izgrađeno je 1685 m2 kolnika te 827 m2 pješačke staze i ulaza.

Izgrađeno je 356 metara rubnjaka 18/24 cm, 534 metara 8/20 cm te 180 metara ulaznih rampi. Pet rampi je uređeno za invalide.

Postavljeno je 25 slivnika promjera 50 cm sa priključnim cijevima na sustav odvodnje, drenaža u duljini 151,50 metara te nova vertikalna i horizontalna signalizacija.

“Sama renovacija Tesline nije bila dovoljna jer je trebalo urediti i vodovod i oborinsku odvodnju, promijeniti dotrajale cijevi i infrastrukturu koja je ispod zemlje. Najzahtjevniji je to dio posla jer puno košta, a čini se da je nevidljiv, no za stanovnike će postati vidljiv s prvim značajnim oborinama. Osim toga, nastavljamo s podizanjem komunalnog standarda i investicijama. Projektna dokumentacija za Ulicu bana Jelačića je u dovršetku, ide sljedeće godine, a jasni su i rokovi za dječji vrtić i osnovnu školu. Hvala Gradskoj četvrti Kurilovec i gospodinu Slojšeku te svim građanima Kurilovca”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Na području GČ Kurilovec živi oko 4500 stanovnika.

“Građani su sretni što smo dobili Teslinu ulicu u punom profilu. Hvala gradu na kooperaciji. Mi u Kurilovcu čekamo Jelačićevu, dobili smo od gradonačelnika obećanja da 2024. godine kreću radovi. Veselimo se i dječjem vrtiću i osnovnoj školi. Sve više mladih dolazi u Kurilovec”, rekao je predsjednik Gradske četvrti Kurilovec Damir Slojšek.

Danas se obilježava dan GČ Kurilovec, a o tome više kasnije.

Vrijednost radova iznosi 181.122,79 eura bez PDV-a, što je ukupno 226.402,86 eura.

POSTAVLJEN VODOOPSKRBNI CJEVOVOD

U ulici je postavljen i vodoopskrbni cjevovod. Radovima je obuhvaćeno 291 m vodovodne mreže i 25 vodovodnih priključaka te tri nadzemna hidranta.

Radovi su završeni u cijelosti, a njihova je vrijednost 66.074,53 eura bez PDV-a, odnosno ukupno 82.593,16 eura.