Home FOTO VIJEST FOTO Dječji folkorni nastupi u Mraclinu oduševili okupljene

FOTO Dječji folkorni nastupi u Mraclinu oduševili okupljene

Organizatori su iznimno zadovoljni otvorenjem velikog jubileja

PODIJELITE
Foto: Andrej Čubra, mraclin.hr/web

Mlade Dučecove folklorne snage, ali i nastupi gostujućih dječjih skupina KUD-va iz Turopolja i Posavine privukli su velik broj posjetitelja, ‘izuvši ih iz cipela’ svojim umijećem ali i spretnošću od malih nogu! Kako prenosi mraclin.hr, ovakvog šatora još u Mraclinu nije bilo.

Stjecajem (ne)prilika na nekoliko smo dana dobili prvorazredni scenski prostor, dostojan velikog jubileja koji je jučer počeo. Šator je bio pun već u prvoj točki naših Dana, pri susretu dječjih folklornih i plesnih skupina – ističu.

Nakon što je predsjednik Dučeca Matija Kos otvorio XVII. dane sv. Vida, prvi je nastupio podmladak KUD-a Dučec, pod vodstvom Doriane Crnić Vlahovac i Matije Galekovića, s pjesmama i plesovima Posavine.

Uz domaćine su prisutni imali prilike pogledati i nastupe dječje skupine iz Lukavca, Donje Lomnice, Šiljakovine, Bukevja, Velike Mlake, Novog Čiča i Buševca te mažoretkinje Plesnog kluba Barbara. Program je u svojim sigurnim voditeljskim rukama držala Ana Katulić, a raspoloženje se osjetilo i na prodaji prigodnoga promotivnoga materijala, koju su vodile mraclinske gospođe.

Po završetku dječjega programa nazočni su u neposrednom susjedstvu imali priliku kroz otvorena vrata Vatrogasnoga doma Ivana Galekovića zaviriti u uzbudljivi svijet vatrogastva.

Vjerujemo da se ovom prilikom vatrogastvom “zarazio” i poneki od mladih posjetitelja. Pa, budimo iskreni, to i jest svrha otvorenih vrata – zaključuju.

Foto: Andrej Čubra