Home Izdvojeno FOTO Božićni koncert velikogoričkih mažoretkinja

FOTO Božićni koncert velikogoričkih mažoretkinja

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

U dvorani Gorica sinoć je bilo vrlo svečano. Božićni koncert održale su velikogoričke mažoretkinje. Kruna je to njihovom radu i uspješnoj 2015. godini.

-Moje djevojke koje treniram već 15 godina u klubu, iza sebe imaju ogroman rezultat i veliki broj medalja, dvostruke su svjetske prvakinje, višestruke europske prvakinje, a imamo i apsolutne državne prvakinje. Žao mi je što Grad Velika Gorica, koji nas jeste prepoznao u jednom dijelu, ne može više podržati. Ovaj sport zahtijeva mnogo truda, energije i vremena i svakako angažman roditelja koji prate svoju djecu kroz mažoret dugi niz godina. –rekla nam je Željka Banović, predsjednica velikogoričkih mažoretkinja.Velikogoricke mazoretkinje 2015 (42)Banović je predsjednica Saveza mažoretkinja Hrvatske već 14 godina, a posljednje tri godine i predsjednica Svjetske federacija mažoretkinja koja okuplja 21 zemlju. Kako je sjedište Federacije u Beču, često ondje boravi. Zanimljivo je da su upravo ona i velikogoričke mažoretkinje otrkile Austrijancima ovaj sport.

-Mažoretkinje u Austriji nisu prije postojale. Sve do prije 3 godine kada smo sve to pokrenuli. Prvi promotor su bile naše djevojke koje su mi puno pomogle. Mažoretkinje Velike Gorice u siječnju će gostovati u jednoj vrlo zanimljivoj predstavi u Beču kojeg postavlja jedan francuski redatelj. -otkrila nam je Željka Banović.

Slijedeće godine velikogoričke mažoretkinje slave 19 godina rada.

[print_gllr id=37266]