Home Izdvojeno FOTO: Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica

FOTO: Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica

Ove godine su održali već treći samostalni božićno-novogodišnji koncert

PODIJELITE

Kako smo najavili, puhački orkestar DVD-a Velika Gorica i ove godine organizirao je samostalni božićno-novogodišnji koncert. Prvi su održali 2017. godine pa tako ove godine imaju već treće izdanje. Kako i sami kažu, usuđuju se reći kako ovo postaje prava tradicija.

Koncert se održava u Pučkom otvorenom učilištu, a nastupa 28 svirača. “Svake godine unaprijedimo repertoar, gdje smo vidjeli da nešto nije prošlo ili bi možda moglo biti bolje. Svakako se trudimo unaprijediti ga.”, rekao nam je predsjednik DVD-a Velika Gorica Ivica Kovačić.

Od tradicijskih do suvremenih pjesama

Repertoar je sadržavao 15 pjesama, od božićnih do pop i rock stvari koje i danas možete čuti na radiju. Tako su se mogle čuti Last Christmas George Michaela, Copacabana, ali i tradicionalne domaće božićne pjesme. “Imamo raznih pjesama, od modernih do tradicionalnih, cilj je da svirači pokažu što su sve radili i naučili u ovoj godini.”, dodao je Kovačić.

Svake godine do sada imali su i goste, a ove godine to je bila vokalistica Monika Perić. Dirigent je bio Miro Taradi. Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Gorica osnovano je 1876. godine te je u sastavu Društva osnovana Limena glazba 1930. godine. Od tada se uključuje na brojne manifestacije u Velikoj Gorici i svojim zvukom uveličavaju te događaje.

U novije doba, od jeseni 2007., Limena glazba se ‘podmladila’ uključivanjem novih članova orkestra, poglavito učenika Umjetničke škole Franje Lučića.