Home FOTO VIJEST FOTO Božićni koncert KUD-a Velika Mlaka u Crkvi Presvetog Srca Isusova

FOTO Božićni koncert KUD-a Velika Mlaka u Crkvi Presvetog Srca Isusova

Više od sat vremena pjevale su se što turopoljske, to hrvatske tradicionalne božićne pjesme

PODIJELITE

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Velika Mlaka jučer je, 28. prosinca, u Crkvi Presvetog Srca Isusova u Velikoj Mlaki održan 21. po redu svečani božićni koncert, a prvi je održan 1999. godine. Nakon godinu dana stanke, koncert je okupio 100-injak posjetitelja.

Koncert su svojim izvedbama dodatno obogatili crkveni zbor sv. Barbare i prijateljski KUD Nova Zora.

Više od sat vremena pjevale su se što turopoljske, što hrvatske tradicionalne božićne pjesme. U čardaku pored tzv. ‘križnog dreva’ u centru naselja, iz KUD-a su vrijedno radili na pripremama i kićenju prostora kako bi ove godine ponovo oživili božićni duh u Velikoj Mlaki.

– Nakon godinu dana stanke zbog korone jedva smo dočekali da krenemo s druženjem i uvježbavanjem, poštujući epidemiološke mjere. Bilo je jako lijepo, svi su oduševljeni. Poslije smo imali malo druženje s prijateljskim KUD-om Nova Zora. Inače se trudimo svojim djelovanjem djeci pokazati običaje koje smo sami njegovali kad smo bili mali, upravo kroz druženje i zajedništvo koje njegujemo u našem KUD-u – predsjednica KUD-a Velika Mlaka, Đurđa Havidić.

Unatoč pandemijskim uvjetima, gostujući KUD Nova Zora veoma se obradovao pozivu domaćina, s kojima, ističu, imaju izuzetno prijateljske odnose, te dijele lijepe brojne uspomene s mnogih festivala.

– Bili smo izuzetno veseli i razdragani što smo jučer imali prilike ponovo nastupati. Atmosfera je bila odlična! Pričali smo kako smo se otuđili, kako ljudi bježe jedni od drugih i kako nam svima jako nedostaje druženja. Kao prijateljski KUD podosta putujemo na turneje i međunarodne festivale, tako da se uvijek rado odazivamo pozivu KUD-a Velika Mlaka – otkrila nam je Zlatica Krznarić, tajnica KUD-a Nova Zora.