Home Izdvojeno FOTO Aleksandar Horvat SDP-ov kandidat za goričkog gradonačelnika

FOTO Aleksandar Horvat SDP-ov kandidat za goričkog gradonačelnika

PODIJELITE

Gorički SDP večeras je u Kurilovcu i službeno predstavio svog kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Aleksandra Horvata. Podršku kandidatu uz brojne goričke SDP-ovce dali su i predsjednik SDP-a Davor Bernardić i šef županijskog SDP-a Mihael Zmajlović. U svom govoru Horvat je prozvao vladajuće da žive na lovorikama i da nisu puno napravili po pitanju povećanja životnog i komunalnog standarda u Velikoj Gorici, a iznio je i svoju viziju.

img_0220

– Moja vizija Grada Velike Gorice je da postane najmodernije središte Zagrebačke županije i glavni grad Zagrebačke županije. Vrvi investicijama, novim javnim prometnicama te da vrvi ljudima i životom. Potrebno je potpuno obnoviti komunalnu infrastrukturu. Treba dovesti kanalizaciju u najdalje dijelove Velike Gorice – istaknuo je SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

img_0216

Horvat smatra da je Gorici potreban novi komunalni centar za sekundarne sirovine koji bi u Veliku Goricu privukao nove investicije. Nije mu strana ni ideja o ponovnom otvaranju rodilišta u Velikoj Gorici. – Bjelovar, Sisak i Zadar su gradovi koji imaju opće bolnice. Zašto u Gradu Velikoj Gorici ne bi bilo rodilište za 800 do 1000 djece koja se ovdje rode? Do 1970. djeca su se rađala u Velikoj Gorici, zašto ne i danas. To je pitanje želje, htijenja i volje. – dodao je Horvat.

img_0205

Prema njegovom mišljenju Velika Gorica napokon treba postati administrativno središte Zagrebačke županije. – Ne vidim u tome nikakav veliki problem. Ona je svojim geografskim položajem i svim ostalim popratnim sadržajima upravo to, središte Zagrebačke županije. To je pitanje o kojem treba razgovarati. Treba ga potaknuti i pokrenuti inicijativu – objasnio je.

img_0181

Mnoge je iznenadila situacija u kojoj su obje vodeće opozicijske stranke u Velikoj Gorici istaknule svaka svoga kandidata za goričkog gradonačelnika. U SDP-u u tome ne vide nikakav problem. – Ja bih rekao da je to zdrava konkurencija. Smatram to poticajem za svoj bolji, snažniji i iskreniji rad – poručio je Horvat. S njim se složio i šef nacionalnog SDP-a. – Poruka je stranaka koje su činile Narodnu koaliciju, SDP-a i HNS-a, sada više nego jasna. Imamo puno kvalitetnih ljudi koji mogu preuzeti odgovornost za Veliku Goricu – poručio je Davor Bernardić. Prema njegovim riječima do rasipanja glasova birača lijevog centra trebalo bi doći u prvom krugu izbora, no sigurni su u prolaz jednog od dvojice kandidata u drugi krug.

img_0212

BERNARDIĆ O PREDSTOJEĆIM LOKALNIM IZBORIMA

Šef SDP-a nije se složio s tezom da su predstojeći izbori biti ili ne biti za Socijaldemokratsku partiju Hrvatske, no nije izbjegao poručiti da očekuje dobre izborne rezultate. – Mislim da će SDP na ovim izborima pokazati da je zajedno sa svojim koalicijskim partnerima jaka stranka svugdje po Hrvatskoj. Vjerujem da bi i za Veliku Goricu bilo dobro da nakon sljedećih lokalnih izbora počne raditi na njezinom razvoju. Da aktiviraju mrtve poduzetničke zone, počne izgradnja doma umirovljenika, da se otvori rodilište, dopremi vodovod i kanalizacija ljudima, da se snize režije i da se ljudima koji žive u Velikoj Gorici omogući perspektiva – rekao je Bernardić.

img_0228

Gorički SDP-ovci dobili su punu podršku od vrha stranke u pripremama za lokalne izbore. Ostaje za vidjeti hoće li opravdati ukazano im povjerenje i pomoći stranci da vrati ugled kod birača kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

[print_gllr id=64673]