Home Gospodarstvo FOTO 48 intervencija DVD-a Buševec na domaćem terenu i 41 u SMŽ

FOTO 48 intervencija DVD-a Buševec na domaćem terenu i 41 u SMŽ

Odmah nakon potresa evidentirali su 63 domaćinstava u mjestu Ogulinec i Buševec koja su imala ozbiljne štete

PODIJELITE
Foto: DVD Buševec/Facebook

Odmah nakon potresa 29. prosinca 2020. DVD Buševec je kao i mnoga naša vatrogasna društva, bio na potresom pogođenim područjima, nakon čega su krenule sve daljnje intervencije.

DVD Buševec je evidentirao 63 domaćinstava u mjestu Ogulinec i Buševec koja su imala ozbiljne štete, a koje je potrebno sanirati.

– U samom mjestu Buševcu do sad smo izvršili 48 intervencija na objektima naših mještana, uglavnom sanacija dimnjaka i krovova koji su predstavljali ugrozu za stanovnike i potencijalnu mogućnost izazivanja većih šteta na objektima – kazali su iz DVD Buševec.

Aktivnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji

Bili su angažirani i na pražnjenju trgovina „Mlin i pekara“ u Petrinji u objektima koji su oštećeni potresom i ne mogu više biti u funkciji zbog oštećenja. DVD Buševec izvršio je i 41 intervenciju izvan svog naselja. Od toga, deset intervencija je odrađeno u Petrinji, 12 u Strašniku, 18 u Bučici i okolici te jedna u Ravnom Rašću.

Buševski vatrogasci zahvaljuju svojim članovima na nesebičnom sudjelovanju i pomoći za vrijeme blagdana i praznika, te na tome što su svoje slobodno vrijeme nakon radnog vremena u tvrtkama gdje su zaposleni proveli na intervencijama.

–  Želimo se zahvaliti i kolegi Stjepanu Kosiću koji se pridružio našem interventnom odjeljenju na intervencijama van mjesta Buševca, u svoje slobodno vrijeme kada nije bio u JVP Velika Gorica u kojoj radi kao profesionalni vatrogasac. Ujedno se želimo zahvaliti i JVP Velika Gorica kao i djelatnicima, koji su nam pomogli s kamionom s ljestvama na intervencijama, koje naše društvo nije samo moglo odraditi – zaključili su.