Home Vijesti Filmske vikend preporuke: Od fikcije, preko akcije do romantike

Filmske vikend preporuke: Od fikcije, preko akcije do romantike

Evo što nam TV program donosi ovog vikenda

PODIJELITE

Svima omiljeni dani u tjednu konačno su stigli! Iako se mnogi žale kako vikend prebrzo prođe, vjerujemo kako se isti može kvalitetno iskoristiti čak i u doba ‘novog normalnog’. Kao što to običavamo, potrudili smo se pronaći filmske naslove za večernju relaksaciju. Evo što nam TV program donosi ovog vikenda…

Filmske preporuke za danas

Dobričina, RTL2 u 20.15 sati

Mr. Nice Guy režirao je Sammo Hung, poznata ličnost iz svijeta borilačkih vještina. Hung je surađivao i s legendarnim Bruce Leejem, kao koreograf i glumac. Jackie Chan u glavnoj ulozi briljira kao i uvijek, ovaj puta u ulozi nedužnog čovjeka koji se slučajno upliće u opasnost. Riječ je o još jednom briljantnom filmu u kojem su majstorski isprepleteni akcija i humor, a njegovi savršeno koreografirani borilački pokreti impresivni kao i uvijek.

Gušter, DomaTV u 21.40 sati

“Gušter” je još jedan u nizu Eastwoodovih klasika, u kojem se ponovno prihvatio dvostrukog zadataka – glume i režije. Clintovo redateljsko umijeće ovoga puta nije bilo toliko hvaljeno kao neki njegovi kasniji radovi, međutim njegova genijalnost prisutna je u svakom kadru ovog vratolomnog filma u kojem je Clint dokazao zašto je jedna od najvećih faca koji je filmski svijet ikada imao.

Bourneov ultimatum, RTL u 23.40 sati

Oscarovac Matt Damon glumi profesionalnog ubojicu. Nakon što je izgubio pamćenje, i ostao bez jedine osobe koju je volio, neće ga zaustaviti niti kiša metaka nove generacije specijalno obučenih ubojica koji ga slijede u stopu i koji će učiniti sve što je potrebno kako bi ga spriječili da sazna svoj pravi identitet. Bourneov ultimatum donosi akciju od koje zastaje srce, akrobacije koje prkose smrti i uzbuđenje od prve do zadnje sekunde, u filmu kojeg kritičari već nazivaju “Najboljim akcijskim filmom u posljednjih nekoliko desetljeća”, treći u nizu filmova o super špijunu Jason Bourneu snimljen prema romanu Roberta Ludluma, pohvalila je i kritika i publika.

Filmske preporuke za sutra

Osvetnici: Rat beskonačnosti, NovaTV u 20.15 sati

Marvelov film neviđeno je filmsko putovanje stvarano deset godina, a obuhvaća sav Marvel Cinematic Universe. Donosi nam konačan, najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici super junaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego što on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir.

Ponovno u igri, HRT2 u 21.00 sati

Gus (Clint Eastwood), baseball skaut na zalasku karijere, kreće na posljednji zadatak pokušavajući odgoditi odlazak u mirovinu. Na putu mu se pridružuje i njegova kćer Mickey (Amy Adams) koja želi pronaći odgovore i razloge za njihov narušeni odnos. Upoznavanjem mladog scouta suparničke momčadi Johnnya Flanagana (Justin Timberlake) i provodeći vrijeme sa ocem dok se bave jedinom zajedničkom temom koju imaju – baseballom, Mickey će postepeno doći do saznanja o uzrocima njihovog otuđenja te ujedno pronaći i ljubav kada je to najmanje očekivala. Inače, ovo je prva uloga Clinta Eastwooda nakon “Gran Torina” iz 2008. te prva uloga u filmu koji nije režirao od čak 1995. kada je imao cameo ulogu u “Casperu”.

Dobri momci, RTL u 23.00 sati

Riječ je o Scorsesejevom epohalnom filmu o mafijašu koji je svjedočio protiv svojih partnera u zločinu jedan je od najboljih filmova devedesetih, ali i svih vremena. Strpljivo prateći uspon jednog mafijaša, legendarni filmaš nemilosrdno secira sve slojeve društva i prikazuje ustroj mafije bez imalo uljepšavanja i lažnog zanosa. Film je osvojio pet nominacija za nagradu Oscar, a za razliku od većine filmova koji se bave isječcima iz života, Scorcese zahvaća monumentalnom silinom i uspijeva u naizgled nemogućoj nakani: prikazati život jednoga gangstera od početka pa gotovo do kraja, od uvodnih susreta koji nalikuju prvoj ljubavi do gorkih razočaranja kakva može donijeti samo pripadnost mafijaškoj organizaciji.

To bi bilo to od nas što se filmskih naslova tiče, a na vama je samo da odaberete favorita i uživate u kućnoj atmosferi i dobrom filmu.