Home Izdvojeno Evo za koja deficitarna zanimanja učenici mogu dobiti stipendije

Evo za koja deficitarna zanimanja učenici mogu dobiti stipendije

PODIJELITE

Grad Velika Gorica u ovoj školskoj godini dodijelit će 30 stipendija za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva. Učenici strukovnih škola koji budu izabrani na natječaju, 10 mjeseci primati će stipendiju od 500 kuna. Stipendisti će moći koristiti naknadu do kraja trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja pod uvjetom da uspješno završe razred za koji su stipendirani.

Na natječaj se mogu prijaviti učenici prvih razreda strukovnih škola koji se obrazuju za zanimanja: alatničar, armirač, autolakirer, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, elektromehaničar, fasader, fotograf, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, izolater, konobar, krovopokrivač, kuhar, limar, mesar, obućar, puškar, soboslikar-ličilac, staklar, stolar, strojobravar, tapetar, tesar, tokar, vodoinstalater, zidar i zlatar.

– Kriteriji za utvrđivanje liste prvenstva kandidata za dodjelu Stipendije je opći uspjeh u VII. i VIII. razredu utvrđen na osnovi prosječne ocjene – poručili su iz Grada.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 9. listopada, a to mogu učiniti osobno u Upravnom odjelu za poduzetništvo, investicije i fondove EU, Šetalište Franje Lučića 15 ili online na www.gorica.hr, na službenim stranicama Grada Velike Gorice.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu Stipendije objavit će se na oglasnoj ploči Grada Velike Gorice i putem obavijesti kandidatima u roku od 30 dana od isteka roka za podnošenje molbi. Svaki kandidat može podnijeti pismeni prigovor u roku 8 dana od dana objavljivanja Liste, a konačni redoslijed kandidata utvrdit će Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.