Home Izdvojeno Evo što vas čeka na Ivanju u Čiču

Evo što vas čeka na Ivanju u Čiču

Ivanje u Novom Čiču tradicionalna je proslava ivanjskih večeri, a na ovogodišnjoj, 14. međunarodnoj smotri folklora posjetitelji će imati priliku razgledati bogato uređeno sadržajno Etno naselje Novo Čiče

PODIJELITE

Posjetitelji 14. međunarodne smotre folklora ‘Ivanje u Novom Čiču’ ovogodišnju toplu ivanjsku noć dočekat će uz pjesme i plesove čitave Hrvatske, ali i regije. Jedna od najvećih manifestacija u ovom dijelu Zagrebačke županije održat će se u subotu, 22. lipnja 2019. godine u Novom Čiču i ugostit će 13 odraslih folklornih skupina. “Posebno raduje činjenica da po prvi puta na smotri folklore gostuje jedno društvo iz Italije koje ostaje četiri dana u Novom Čiču, a s nama su još i društva iz Makedonije, Bosne i Hercgovine i Slovenije”, poručuju organizatori.

Na smotri se očekuje velik broj posjetitelja, a program uključuje razgledavanje Etno naselja Novo Čiče uz degustaciju turopoljskih jela, blagoslov svih sudionika u crkvi Sv. Ivana Krstitelja, razgledavanje replike konjskog tramvaja – kojnače koji je od 1907. do 1935. godine prometovao od Novog Čiča do Velike Gorice, a kojeg su izradili članovi KUD-a uz nadzor konzervatorskog odjela Ministarstva kulture. Nakon završetka smotre folklora Čičani spremaju vekiku zabavu uz grupu Sjaj, bogatu gastronomsku ponudu, a posebna atrakcija kao i svake godine je šaran na rašljama.