Home Izdvojeno Evo kako će izgledati doček Nove godine u Velikoj Gorici

Evo kako će izgledati doček Nove godine u Velikoj Gorici

Objavljen je program najdraže manifestacije "Prosinac u Gorici"

PODIJELITE

Prošlogodišnji se Prosinac u Gorici održao u virtualnom svijetu, no ove godine ćemo moći uživati i uživo. Kao i godina do sada, najveći dio događaja odvijat će se u Parku kod Muzeja Turopolja gdje će i sutra biti zapaljena prva Adventska svijeća.

Program Prosinca u Gorici počinje 6. prosinca. “Do kraja mjeseca prosinca moći ćete uživati u klizanju pod lampicama, ukusnoj i nikad bogatijoj gastronomskoj ponudi (štrukli, sendviči i tortilje s topljenim sirom, burgeri, fritule, kuhano vino, gin te još mnogo toga), adventskom sajmu na kojem ćete moći pronaći svakakve sitnice za sebe i svoje najmilije, a najveselije će zasigurno biti u Božićnom selu gdje će i ove godine svakog dana vrijedni vilenjaci i tete pričalice pripremiti raznovrsne radionice i igraonice.”, govore iz Turističke zajednice Velike Gorice.

Klizalište, štandovi, Božićno selo..

Ovo znači da će uz klizalište biti postavljeni štandovi s hranom i domaćim proizvodima, ali i Božićno selo koje uvijek oduševljava najmlađe. Veliko otvorenje bit će 6.12. od 17 sati kada će se uz prigodan program, plesne točke na ledu, dječju predstavu i sv. Nikolu s vilenjacima službeno otvoriti ovogodišnji Prosinac u Gorici. Posebna svečanost ipak će biti 13.12. na dan svete Lucije i dan grada.

Ovo su još neke od aktivnosti koje će biti dostupne za vrijeme Prosinca u Gorici:

  • u Muzeju Turopolja moći ćete pogledati izložbu „Od rata do potresa: pokupska župna crkva 1991. – 2021.“ Izložba turopoljskog kinča i jaslica turopoljskog umjetnika Mate Mihinice.
  • sudjelovati na radionicama na kojima ćete moći naučiti kako se radi kinč, te osjetiti “Zimsku čaroliju crtanja”
  • posebno božićno izdanje interpretacijskih šetnji na kojima ćete uz povijesne činjenice o Velikoj Gorici, u prigodnom okruženju gradskog parka pod lampicama saznati više o božićnim narodnim pričama i predajama
  • od 28.11. do 24.12. posjetite Facebook stranicu „Prosinac u Gorici“ jer vas tamo svakog dana očekuju bogate i raznovrsne nagrade u sklopu adventskog kalendara – ručak u restoranu, mjesečna ulaznica na gradske bazene, ulaznice za predstave, knjige

Nova godina uz DJ-a i cirkus

Novu godinu dočekat ćemo čak dva puta, prvo u 18 sati na Dječjem dočeku Nove godine uz DJa Marija Kovača, cirkuski program skupine „Cirk Pozor“ i vatromet.

Od 22 sata na pozornici kod Muzeja dočekajte ponoć uz glazbu, veliki vatromet i kuhano vino. Zato se prepustite božićnom ugođaju i dođite na neka od brojnih događanja koji su organizatori pripremili za vas.