Home Izdvojeno Europski tjedan održive energije i u Velikoj Gorici

Europski tjedan održive energije i u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Od 15. do 19. lipnja u Velikoj Gorici obilježit će se Europski tjedan održive energije. Događaj se istovremeno odvija u svim zemljama članicama Europske unije. Cilj je sudjelovati u stvaranju održive energetske budućnosti Europe.

Autolakirnica Brkić

U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održat će se konferencija „Velika Gorica – grad održive energije“ čiji su suorganizatori Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te Ekoregija Velika Gorica. U sklopu konferencije predstavit će se rezultati dvaju projekata sufinanciranih iz programa Intelligent Energy Europe, STRATEGO i BEAST, u čijoj je provedbi Grad Velika Gorica partner fakultetu.

– Kao i svake godine, Grad Velika Gorica kao potpisnik Sporazuma gradonačelnika (Covenant of Mayors), organizira obilježavanje Europskog tjedna održive energije. Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju u radu konferencije i poslušaju zanimljiva izlaganja stručnjaka te doznaju što Grad Velika Gorica čini kako bi postao održiv u korištenju energije, na korist svim svojim građanima – stoji u priopćenju Grada.