Home Izdvojeno Europarlamentarci u Čičkoj Poljani: Povucite sredstva iz Europskog fonda solidarnosti

Europarlamentarci u Čičkoj Poljani: Povucite sredstva iz Europskog fonda solidarnosti

PODIJELITE

Hrvatski europarlamentarci Ivana Maletić i Andrej Plenković bili su gosti Velikogoričkog europskog foruma “Izazovi Europske unije” održanog proteklog vikenda u Velikoj Gorici. Obišli su poplavljeno područje Čičke Poljane i susreli se s predstavnicima Stožera za za zaštitu i spašavanje. Istaknuli su kako je važno na vrijeme predati dokumentaciju za povlačenje sredstava iz Europskog fonda solidarnosti koji je namijenjen državama članicama pogođenim prirodnim katastrofama.

europarlamentarci1

Na svom predavanju o proračunu, mjeri za smanjenje deficita i mogućnosti financiranja iz Europskih fondova, Ivana Maletić je istaknula kako Velika Gorica u svom razvojnom programu “Gorica 2020″ ima dosta projekata raspoloživih za financiranje iz europskih fondova.

europarlamentarci2Maletić je izdvojila poticanje korištenja solarne energije, plinofikaciju, obnovu i izgradnju vodoopskrbnog sustava, proizvodnju zdrave hrane, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza te internetizaciju i digitalizaciju grada i gradskih ustanova kroz projekt “e-Gorica“.

– “Gorica 2020″ najbolji je razvojni program koji sam imala priliku vidjeti na razini nekog od hrvatskih gradova – istaknula je europarlamentarka.

Andrej Plenković se u svom predavanju posebno osvrnuo na Europski parlament i njegovo značenje za Hrvatsku u Europskoj Uniji te predstojeće izbore za Europski parlament.