Home Izdvojeno Ema Filković brončana s juniorskom ekipom Hrvatske na Balkanskom prvenstvu

Ema Filković brončana s juniorskom ekipom Hrvatske na Balkanskom prvenstvu

PODIJELITE

Proteklog vikenda gorički karatisti nastupili su na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21. Nastupilo je na natjecanju u Ljubljani 1078 natjecatelja iz 13 zemalja.

Karate klub Velika Gorica je nastupio s osam natjecatelja koji su se kao članovi reprezentacije kvalificirali na ovo veliko natjecanje rezultatom s Kupa Hrvatske i trenutnim rankingom po kategorijama iz izbornog postupka za Europsko prvenstvo.

Ema Filković osvojila je s juniorskom ženskom ekipom Hrvatske brončanu medalju. Cure su počele pobjedama protiv ekipa Bugarske i Srbije, no ekipa Turske je u polufinalu bila prejaka. U meču za broncu pobjedom protiv Slovenki osvajaju vrijednu juniorsku medalju za Hrvatsku.

Osim ekipnog dijela natjecanja, svi su nastupili u svojim kategorijama pojedinačno. Najbliže medalji je bila Katja Braica u kategoriji kadetkinja <61kg osvajanjem 5. mjesta, a time ostala na korak do postolja. Katja pobjeđuje u četiri meča, no u polufinalnom meču nažalost gubi od predstavnice Turske, te kasnije od predstavnice BIH u borbi za medalju.

U kategoriji kadeta <70 kg Nikola Huzjak je nakon dvije pobjede izgubio od borca iz BIH, a kasnije i od predstavnika Kosova u repasažnom meču. Završio je na 7. mjestu. David Lovrinović nastup je završio već u 1. kolu. Ema Jukić u kategoriji do 47 kg pobjedom u repasažu uspijeva zauzeti 7. mjesto. Filković, Kordić, Hulina i Kirinić ostali su bez plasmana.

“Žao nam je što i u pojedinačnom dijelu nismo osvojili medalju. Konkurencija je bila jaka u prilog čemu govori broj zemalja i broj natjecatelja, no ovo je jedno jako veliko iskustvo za cijelu našu ekipu. Sveukupno gledano možemo reći da smo jako zadovoljni jer naših osam natjecatelja je u vrhu hrvatskog karatea, a sigurni smo da će uskoro napraviti veći iskorak i na međunarodnom planu. Imamo visoki ritam natjecanja u studenom i prosincu, tako da nas već idući vikend u Osijeku očekuje novi bodovni turnir za Europsko prvenstvo”, rekao je trener Goran Živković.

Hrvatska karate reprezentacija iz Slovenije se vratila s ukupno 3 zlatne i 11 brončanih medalja. Zlatne medalje osvojile su Sara Tomić (juniorke, >66 kg), Ema Juričić (U21, <68 kg) i Katia Šegavčić (kadetkinje, kata).