Home Izdvojeno Ekskluzivno: Za malog Hlapića prikupljeno 71 tisuća kuna, evo koliko su pomogli...

Ekskluzivno: Za malog Hlapića prikupljeno 71 tisuća kuna, evo koliko su pomogli Velikogoričani

PODIJELITE

Kupnjom ulaznica za film Šegrt Hlapić građani diljem Hrvatske uključili su se u pomoć prikupljanja novca za glavnog glumca hit filma Šegrt Hlapić, 13- godišnjeg Milu Biljanovića i njegove tri sestre, 18-godišnju Nadinu i 21-godišnju Tamaru. Prošloga mjeseca umro im je otac i ostaju bez ikakvih sredstava za život pod teretom kredita za stan. Humanitarnu akciju medijski je podržao i portal Kronike Velike Gorice.

hlapic1

Hit film proteklog je vikenda prikazalo 40 hrvatskih kina. Građani su kupili 3.071 ulaznicu i prikupili 71.282 kune, informaciju nam je potvrdila glasnogovornica Blitz filma Irena Jelić.

CILJ JE POSTIGNUT

– Cijena ulaznice je bila različita od kina do kina. Ključno je to da su se kina u cijeloj Hrvatskoj odrekla vlastitih prihoda kako bi pomogli mladim ljudima. Odaziv je bio iznimno dobar i cilj je postignut. Samo su nezavisna kina imala 1704 gledatelja. Svi su željeli pomoći i u tome su uspjeli – rekla nam je Tina Hajon, voditeljica nezavisnih kina Hrvatskog audiovizualnog centra, organizatora humanitarne akcije.

3.380 KUNA OD VELIKOGORIČANA

Šegrta Hlapića je u Kino Goricu jučer došlo pogledati 169 posjetitelja, a s obzirom da je projekcija počela u 15 sati te da su film mnogi već pogledali ranije, iz Kina ističu kako su zadovoljni odazivom građana.

– Večernji termini su nam bili zauzeti i vezani ranijim ugovorima. Budući da je film već vidjelo preko 2.500 gledatelja, ovaj rezultat je dobar i naši su građani iskazali potrebu da pomognu, a neki su film došli i ponovno pogledati – kaže voditeljica Kina Gorica Vesna Gjurković.

Kupnjom ulaznice po 20 kuna, Velikogoričani su prikupili 3.380 kuna. 71.282 kune iz cijele Hrvatske, Mili, Nadini i Tamari bit će uplaćen idućih dana. Ako biste i vi željeli pomoći ovim mladim ljudima koji su ostali prepušteni sami sebi, novčanu donaciju možete uplatiti na račun Tamare Biljanović otvoren u Zagrebačkoj banci. Broj računa: IBAN HR7323600003510142421