Home Izdvojeno Ekskluzivno: Velika Gorica dobiva Centar za posjetitelje, a uz njega i novi...

Ekskluzivno: Velika Gorica dobiva Centar za posjetitelje, a uz njega i novi trg!

PODIJELITE

Na proljeće u središtu Velike Gorice počinje gradnja Centra za posjetitelje, jedinstvenog mjesta koji će turistu pružiti sve servisne informacije, od događanja u gradu do ponude smještaja. U budućem modernom prostoru Turističke zajednice prodavat će se i autohtoni suveniri. Zgrada će biti smještena u dvorištu ledane, između Muzeja Turopolja i župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, a u krugu novog objekta bit će šetnica i trg za manje manifestacije.

– Imat će savršenu lokaciju, to je strogi centar grada, buduće šetnice i Trga koji će se tu nalaziti i nastojat ćemo u Centru za posjetitelje kroz interpretacijski dio posjetitelje upoznati sa svim mogućnostima koje Turopolje nudi, od naših kurija, kapela, prirodnih bogatstva od flore, faune, mogućnosti bavljenja biciklom i svega ostalog što suvremenog gosta zanima – doznajemo od direktorice velikogoričke Turističke zajednice Milade Mesarić.

muzej1

aaU tijeku je projektiranje zgrade koja će se arhitekturom uklopiti u prostor, a ne njime dominirati jer naglasak trebati ostati na obližnjem Muzeju Turopolja i župnoj crkvi. Zgrada se neće graditi iz temelja, već će se rekonstruirati i nadograditi objekti ledane koji su trenutačno u derutnom stanju.

ledana

SUVENIRNICA I UGOSTITELJSKI OBJEKT

– Centar za posjetitelje bit će zgrada u kojoj će više njena funkcija pričati priču. Ovdje će biti ugostiteljski objekt koji će promovirati proizvode naše destinacije, od naših vina, rakija, likera, voćarskih proizvoda, dakle, sve što Turopolje kao jedan izuzetno bogati kraj može ponuditi. Imat ćemo suvenirnicu, informativni centar, a naravno, tu će biti i sanitarni čvor – kaže Mesarić.

U interpretacijskom dijelu Centra turistima će se multimedijski prezentirati velikogorički kraj. Zgrada će imati dvoranu i prostor za sastanke te uredski dio u koji će se Turistička zajednica preseliti iz sadašnje lokacije u Kurilovečkoj 2.

Ruze-15.jpg

Ono što će svakako privlačiti pozornost jest zeleni pojas oko Centra za posjetitelje sa ružičnjakom hrvatskih ruža.

– Hrvatska ima svoju kolekciju 12 ruža Josipa Rogina. Turistička zajednica Velike Gorice uz zagrebački Botanički vrt jedina bi u Hrvatskoj tako imala svoju kolekciju ruža na jednom mjestu – ističe predsjednica velikogoričke turističke zajednice.