Home Gospodarstvo Eko udruge s goričkog područja dobile 125 tisuća kuna za projekte

Eko udruge s goričkog područja dobile 125 tisuća kuna za projekte

Riječ je o akcijama čišćenja divljih odlagališta, uređenja protupožarnih puteva, okoliša i pješačkih staza, radionicama o recikliranju, akcijama i slično

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Zagrebačka županija osigurala je 350 tisuća kuna za 19 eko projekata udruga i organizacija. Među njima se našlo i par goričkih udruga i organizacija koji su skupno dobili preko 115 tisuća kuna.

Među njima su DVD Velika Buna za projekt Vatrogasci u eko-akciji čišćenja divljih odlagališta smeća, Ekoregija Velika Gorica za projekt SKUŠA – Solarna kluba u školskom ambijentu, Klub žena Pokupsko za projekt Medeni vrtić, Vukovina u srcu za projekt Energija sunca na Ekološko-edukativnom parku Trokut, ZAM-Zelena akcija Mičevec za projekt Mobilni informativni centar obnovljivih izvora energije, ZMAG za projekt ‘Hoću to!’ te KUD Čiče Novo Čiče za projekt trajnog suzbijanja ambrozije.

Riječ je o akcijama čišćenja divljih odlagališta, uređenja protupožarnih puteva, okoliša i pješačkih staza, radionicama o recikliranju, akcijama sadnje cvijeća i stabala i sl. Popis svih projekata možete vidjeti ovdje.