Home Velikogoričani na djelu EKO ŠKOLA RAKITOVEC Prvaci u recikliranju starog papira!

EKO ŠKOLA RAKITOVEC Prvaci u recikliranju starog papira!

Grad Velika Gorica odlučio je ove školske godine nagraditi čak deset škola koje su postigle najbolje rezultate u natjecanju sakupljanja starog papira sa ukupnim fondom nagrada od 30 tisuća kuna!

PODIJELITE
Još jedna nastavna godina je iza Područne škole Rakitovec, a samim time završili su i s još jednom sezonom sakupljanja starog papira kroz projekt “Priprema, pozor, recikliraj” koji se provodi unazad sedam godina, a kroz koji s, kako otkriva učitelj Željko Mikulin, bili najuspješniji, što nas nimalo ne čudi!
– Dragi naši roditelji, sumještani, donatori, prijatelji! Još jedna nastavna godina je iza nas, a samim time i još jedna sezona sakupljanja starog papira. I ove godine pokazali smo se kao najuspješniji. Zahvaljujemo vam se svima i nadamo se i budućoj suradnji – istaknuo je Željko Mikulin, učitelj PŠ Rakitovec.
Prikupili su 18.080 kg u prvom polugodištu odnosno 309.23 kg po učeniku čime su osvojili prvo mjesto po kriteriju najviše kilograma starog papira po učeniku, te će za to dobiti 30 paketa s raznim nagradama. Isto tako su nagrađeni po kriteriju škole s najvećom kilažom s ukupno 26.650 kg papira čime su dobili novu opremu po izboru u iznosu od 7000 kuna.
Podsjećamo, Grad Velika Gorica odlučio je ove školske godine nagraditi čak deset škola koje su napravile najbolje rezultate u natjecanju sakupljanja starog papira sa ukupnim iznosom nagrada od 30.000,00 kn, a kako bi sve škole dodatno motivirali da čim više skupljaju papir. Vrijednosti nagrada raspodijelili su ovisno o količini sakupljenog papira i učestalosti mjesečnog sakupljanja papira.
Škole koje su osvojile nagrade od Grada:
1. PŠ Rakitovec
2. PŠ Dubranec
3. PŠ Donja Lomnica
4. PŠ Mraclin
5. PŠ Buševec
6. PŠ Lukavec
7. PŠ Velika Buna
8. PŠ Šiljakovina
9. PŠ Veleševec
10. PŠ Bukevje