Home Izdvojeno Edukativni program “Lektira u kinu” donosi film “Duh u Močvari” i predavanje...

Edukativni program “Lektira u kinu” donosi film “Duh u Močvari” i predavanje o filmskoj pismenosti

Ulaz na projekciju je besplatan

PODIJELITE

U sklopu programa “Lektira u kinu”, koji provodi Kino Gorica (POU Velika Gorica) u školskoj godini 2023./2024., nastavljaju s prikazivanjem filmova koji su ekranizacije lektira i drugih popularnih djela dječje književnosti. Ovaj program, koji se održava svakog trećeg četvrtka u mjesecu, ima za cilj predstavljanje hrvatske, ali i svjetske, audiovizualne baštine, razvijanje filmske pismenosti te motiviranje za čitanje.

U veljači, točnije 15. veljače, bit će prikazan dječji krimić “Duh u močvari”. Ovaj film, nastao prema poznatoj lektiri, romanu Ante Gardaša, donosi prekrasne zimske pejzaže Kopačkog rita te prati avanturu troje djece – Mirona, Melite i Zoltana koji kreću u potragu za jednim duhom. “Duh u močvari” bio je među deset najgledanijih filmova u 2006. godini te je obilježio povratak prvog igranog filma za djecu nakon 20 godina u hrvatsku kinematografiju.

Nakon projekcije filma, bit će održano kratko predavanje na kojem će prof. Marina Zlatarić analizirati film i upoznati djecu s svijetom filmske pismenosti. Ova dodatna aktivnost, koju provode u suradnji s HAVC-om, omogućit će malim gledateljima da nauče nešto novo, postave pitanja i riješe sve nedoumice nakon gledanja filma. Vjerujemo da će im znanje koje usvoje pomoći da i sami razumiju, analiziraju i interpretiraju filmove koje će ubuduće gledati, tj. da ih gledaju “drugim očima”.

Interfilm je ustupio prava za prikazivanje filma “Duh u močvari”, stoga je ulaz na projekciju besplatan. Više informacija potražite na sljedećim linkovima: Kino Gorica – Lektira u kinu: Duh u močvari i POU Velika Gorica – Vijesti: Lektira u kinu.