Home Gospodarstvo DVD Ribnica u srpnju odlazi u Sloveniju na Vatrogasnu olimpijadu

DVD Ribnica u srpnju odlazi u Sloveniju na Vatrogasnu olimpijadu

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije održala je Godišnju sjednicu Skupštine

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija/web

Godišnju sjednicu Skupštine održala je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije. Na sjednici je bilo riječi o osposobljavanju vatrogasaca u protekloj godini, intervencijama, dislokaciji, društvenim aktivnostima, nabavi vozila i vatrogasne opreme, a posebno natjecanjima, evo i zašto…

Čak četiri vatrogasne ekipe s područja Zagrebačke županije, konkretno DVD Andrilovec, DVD Razljev, DVD Deanovec i DVD Ribnica izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu koja će se održati u srpnju ove godine u Sloveniji.

„Imali smo veliki broj intervencija od kojih su neke bile naročito rizične i opasne, no zahvaljujući dobroj osposobljenosti i opremljenosti nismo imali niti jednog povrijeđenog vatrogasca. Ovim se putem želim zahvaliti svim vatrogascima kao i njihovim obiteljima na požrtvovnosti“, istaknuo je predsjednik VZZŽ Slavko Povrlišek.

Zahvalu vatrogascima za sve ono što čine uputio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

„Sve što županija ulaže u vatrogastvo, vraća se višestruko. Sljedeće što ćemo konkretno poduprijeti je opremanje naših ekipa za Vatrogasnu olimpijadu kako bi u Sloveniji imali sve što im je potrebno. U bliskoj budućnosti valja staviti naglasak na povlačenje sredstava iz EU fondova prvenstveno za nabavu suvremene opreme te daljnje privlačenje mladih ljudi da se uključe u dobrovoljna vatrogasna društva.“, rekao je Tomljenović.