Home Izdvojeno VIDEO DVD Okuje proslavilo 90. rođendan

VIDEO DVD Okuje proslavilo 90. rođendan

PODIJELITE

Svečanim postrojavanjem i mimohodom ulicama mjesta, vatrogasci DVD-a Okuje u nedjelju su proslavili 90. godišnjicu osnutka DVD-a. U povorci je sudjelovalo i prvo vatrogasno vozilo DVD-a koje je nabavljeno još davne 1925. godine i na koje su u Okuju i danas jako ponosni.

DVD-Okuje-obljetnica-12.jpg

—–– Da 1925. godine nije bilo velikog požara, ne bi bilo ni našeg društva. Požar je natjerao mještane da nabave vatrogasno vozilo, nakon čega je krenulo organiziranje i vatrogasna obuka. Društvo je polako napredovalo iz godine u godinu te je uspjelo nadživjeti tri države. Nastojimo napredovati i obrazovati se kako bi bili što pripremljeniji za intervencije na terenu, a posebnu pažnju pridajemo obuci naših najmlađih članova, budućnosti našeg DVD-a – poručio je predsjednik DVD-a Okuje Ivan Brozović.

DVD-Okuje-obljetnica-2.jpg

Članovi KUD-a ‘Dučec’ mještane i uzvanike oduševili su bogatim kulturno-umjetničkim programom, a okujske vatrogasce posjetili su i članovi Turopoljskog banderija.

DVD-Okuje-obljetnica-11.jpg

Proslava je održana pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, a nazočio joj je i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević.

– DVD Okuje jedina je udruga koja funkcionira u Okuju, tako da je ovo prigoda da im se oda priznanje za očuvanje tradicije i svega onog vrijednog što volonterski rade za svoje mjesto, Veliku Goricu i Zagrebačku županiju – naglasio je Vujević.

[print_gllr id=29774]