Home Izdvojeno DVD Kuče dobilo novo vozilo. Sad smo opremljeni i operativni!

DVD Kuče dobilo novo vozilo. Sad smo opremljeni i operativni!

PODIJELITE

Dobra godina za DVD Kuče. Nakon uređenja vatrogasnog doma vatrogasna je garaža bogatija za još jedno vozilo. Ovoga puta riječ je o navalnom vatrogasnom vozilu zapremnine dvije tisuće litara vode, 150 litara pjene, uz strujni agregat i sve ono što je na terenu potrebno vatrogascima. Vozilo je donacija prijateljskog društva Siegertsbrunn iz Munchena. Vozilo je u pogonu 32 godine ali , govore nam vatrogasci, na terenu je kao novo.

Za nas je ovo čudo! Do sad nismo imali ništa

Od jutra ekipe DVD-a Kuče isprobavaju njegove mogućnosti; punili su ga na jezeru Čiče, trenirali su i vozači dok je jedna grupa bila na treningu s alatima za rezanje lima uslijed prometnih nesreća. „Sad smo potpuni i spremni za sve intervencije. Do prije godinu dana nismo imali operativno vozilo, dobili smo jedan pick up zahvaljujući gradu i sad je stiglo ovo. Za nas je ovo čudo jer nismo imali ništa“, govori nam predsjednik društva Krunoslav Milatović.

Donacija prijateljskih društava FF Planegg i Siegertsbrunn zajednički je vrijedna oko 50 tisuća eura, a uz navalno vozilo naši su vatrogasci dobili i sedam paketa opreme hidrauličnih razvodnih alata za nesreće, vatrogasne pumpe, cijevi, te ostale navalne opreme.
„Dugo traje naše prijateljstvo i drago nam je da su i u DVD-u Kuče zadovoljni s nama. Svidjelo nam se tu. Mi imamo puno mogućnosti i zato nam je drago da smo baš ovom DVD-u mogli donirati opremu“, govori Daniel Drews iz društva donatora.

Društvo ide u dobrom smjeru

U DVD-u Kuče danas je 60-tak aktivnih članova, isto toliko i mladeži, te 16 operativaca, a spremaju se još dvojica. DVD Kuče tako će imati 18 operativaca obučenih i spremnih za svaku intervenciju i nepogodu.
„Ovime društvo postaje operativno i s tolikim brojem članova, mladeži i operativaca ide u dobrom smjeru“, istaknuo je vd vatrogasnog zapovjednika Zagrebačke županije, Boris Fabijančić.