Home Tradicija DVD Buševec otvorio vrata novog vatrogasnog spremišta uz “braću” vatrogasce iz Slovenije

DVD Buševec otvorio vrata novog vatrogasnog spremišta uz “braću” vatrogasce iz Slovenije

Na otvorenju su potpisali "Povelju o bratimljenju i prijateljstvu" s Prostovoljnim gasilskim društvom Velika Loka iz Slovenije

PODIJELITE
Foto: DVD Buševec FB

Vatrogasno spremište, novi dodatak Vatrogasnom domu u Buševcu koji se gradi, službeno je otvoreno u subotu, 2. prosinca. Ovaj važan događaj obilježen je svečanim rezanjem vrpce, a ceremoniju otvorenja predvodile su Mateja Povrhe, gradonačelnica Trebnje iz Slovenije, te Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

Osim otvaranja spremišta, događaj je obuhvatio i potpisivanje “Povelje o bratimljenju i prijateljstvu” između domaćeg DVD-a Buševec i Prostovoljnog gasilskog društva Velika Loka iz Slovenije. Svečanost je dodatno obogatila nazočnost mladog kapelana Župe Vukovina, koji je blagoslovio novo otvoreno vatrogasno spremište.

Nakon ceremonije otvaranja, održano je potpisivanje povelje, uz podjelu zahvalnica svim sudionicima koji su doprinijeli izgradnji i opremanju spremišta.

Ovaj događaj označava važan korak naprijed za vatrogasnu zajednicu u Buševcu, istovremeno jačajući veze suradnje s prijateljskim vatrogasnim društvom iz Slovenije.