Home Vijesti DUGOROČNA VREMENSKA PRONOZA: Hoćemo li osjetiti ljeto ovoga lipnja?

DUGOROČNA VREMENSKA PRONOZA: Hoćemo li osjetiti ljeto ovoga lipnja?

Saznali smo i hoće li nas kroz ovaj vikend dočekati padaline

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Posljednjih godina se u našoj klimi sve više mogu osjetiti klimatske promjene pa se tako produžilo proljeće, ljeta su uglavnom vrlo vruća, a sve je više vjetra i vremenskih nepogoda.

Mnogima se doima kao da i ovaj lipanj još uvijek nije ljetni iako smo inače u ovo vrijeme navikli na visoke temperature i uživanje na suncu. Istražili smo što kaže dugoročna vremenska prognoza i hoćemo li ovog mjeseca uopće osjetiti pravo ljeto.

Ovaj vikend ćemo imati dosta visoke temperature koje bi trebale sezati sve do 30°C, ali su moguće i padaline u kasnijim popodnevnim i večernjim satima. Međutim, čini se kako bi to trebali biti samo lokalni pljuskovi. Idućeg tjedna nas očekuju temperature do 27°C no uz padaline svakog dana, a u ponedjeljak su najavljene i grmljavinske oluje u popodnevnim satima. Najniže dnevne temperature ne bi trebale sezati ispod 13°C.

U ostatku mjeseca će temperature biti nešto niže nego ovog vikenda, do 25°C uz najniže do 15°C. Prema kraju mjeseca će se temperature nažalost još spuštati, barem u unutrašnjosti, što znači da će vremenske prilike i dalje više ličiti na proljeće nego ljeto. Izgleda da ćemo se za prave vrućine ipak trebati strpjeti do srpnja.