Home Izdvojeno Društvo žena “Anđela Lovreković” iz Mraclina proslavilo petu obljetnicu

Društvo žena “Anđela Lovreković” iz Mraclina proslavilo petu obljetnicu

PODIJELITE

Društvo žena “Anđela Lovreković” iz Mraclina ove je godine uz prvomajsku proslavu slavilo i veliku, petu obljetnicu. Ova proslava se umjesto na Drevovom gruntu održala na nogometnom igralištu i zapravo je prva takva koju su organizirale. “Zadovoljne smo, bilo je dosta posjećeno, veselo, fino i slatko. Zahvaljujemo se svima koji su bili s nama i uz nas.”, govori nam Vesna Tafra, predsjednica Društva.

Anđele danas broje 28 članica i članova, jer imaju i svoje dečke koji stoje uz njih i pomažu im kada je to potrebno. Mnogo su toga Anđele do sada prošle. Samo ove godine, osim što su održale godišnju skupštinu, sudjelovale su na Turopoljskom fašniku i po prvi puta organizirale prvomajski bažul. Do sada su njihova događanja već dobro poznata u mjestu i šire, poput manifestacija “Po starinski”, “Martinje”, “Advent u Mraclinu”, “Romansa u bijelom”…

No osim događaja, i ove godine nastavljaju pozitivnu suradnju s medicinskim školama. Ovog tjedna dolaze im medicinske sestre iz škole iz Srednje strukovne škole iz Bedekovčine. “Od kad smo se osnovale prihvaćamo učenike trećih i četvrtih razreda s kojima obiđemo Mraclin pa pričamo i učimo o Anđeli Lovreković.“, objašnjava nam Vesna Tafra. Posebno značajnu suradnju ostvarile su i sa Školom za medicinske sestre iz Mlinarske, Srednjom strukovnom školom iz Velike Gorice, te osnovnim školama “Nikole Hribara” iz Velike Gorice te Osnovnom školom Vukovina.

Mnogo uspjeha u daljnjem radu i sretan rođendan želimo Anđelama.