Home Kultura Drama s Goranom Višnjićem i priča o snažnim ženama večeras u kinu...

Drama s Goranom Višnjićem i priča o snažnim ženama večeras u kinu Gorica

Dvije različite, ali nadahnjujuće priče

PODIJELITE

Ako tražite zanimljiv način kako da provedete večer, u kinu Gorica danas su na repertoaru dva zanimljiva filma – Fatima i Jedriličarke s broda Maiden. Fatima je zanimljiva drama u kojoj ulogu ima i naš Goran Višnjić, a Jedriličarke s broda Maiden je dokumentarni film o prvoj ženskoj posadi koja je sudjelovala u jedriličarskoj utrci oko svijeta 1989. godine.

Fatima počinje u 18 sati, a Jedriličarke s broda Maiden u 20:30 sati.

Fatima, 18 sati

Režija: Marco Pontecorvo
Uloge: Harvey Keitel, Goran Višnjić, Sônia Braga

Fatima je priča o desetogodišnjoj pastirici i njezina dva mlađa rođaka iz Fátime u Portugalu, koji izvještavaju o viđenjima Djevice Marije. Njihova proročanstva nadahnjuju vjernike, ali ljute vladu i Crkvu, koji ih pokušavaju prisiliti da povuku svoju priču. Kako se vijest o njihovom proročanstvu širila, deseci tisuća religioznih hodočasnika došli su na to mjesto u nadi da će svjedočiti čudu. Ono što tamo dožive, zauvijek će im promijeniti živote.

Jedriličarke s broda Maiden, 20:30 sati

Režija: Alex Holmes

Jedriličarke s broda Maiden inspirativna je priča o prvoj ženskoj posadi koja je sudjelovala u jedriličarskoj utrci oko svijeta 1989. godine. Te godine je 24-godišnjakinja Tracy Edwards postala skiperica prve ženske posade u povijesti prekooceanske jedriličarske utrke Whitbread (danas poznate pod nazivom Ocean Race). Tracyin san o sudjelovanju u natjecanju nailazio je na brdo prepreka: njezini muški kolege nisu vjerovali da ženska posada može uspjeti, mediji su se kladili na njezin neuspjeh, a potencijalni sponzori godinama odbijali, bojeći se lošeg publiciteta u slučaju da ne prežive.

No Tracy je odbila odustati: stavila je svoj dom pod hipoteku, kupila rabljeni brod i okupila tim jedriličarki. Uz podršku svoje izvanredne posade promijenila je svijet sporta