Home Izdvojeno Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo, do kraja godine stiže i vozilo...

Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo, do kraja godine stiže i vozilo hitne pomoći

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od prošlog tjedna raspolaže s osam novih vozila

PODIJELITE

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od prošlog tjedna raspolaže s osam novih vozila, a do kraja godine stiže ih još četiri. Među novim vozilima su i dva za Veliku Goricu, jedno sanitetsko i novo vozilo Hitne medicinske pomoći koje će dobiti čim ono stigne.

Ukupna vrijednost novih osam vozila je tri milijuna kuna, a do kraja godine stižu još četiri u županiju čija je vrijednost 2,2 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja Davorina Gajnika, dva vozila hitne idu u ispostavu Zavoda u Jastrebarskom, a po jedno u ispostave u Vrbovcu i Samoboru. Po jedno sanitetsko vozilo dobiti će ispostave Velika Gorica, Ivanić-Grad, Dugo Selo i Zaprešić. Čim stignu nova vozila HMP ona će postat dio voznog parka ispostava Sveti Ivan Zelina, Dugo Selo, Zaprešić i Velika Gorica.

„Kao i cijeli zdravstveni sustav, tako su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije podnijeli veliki teret posljednjih mjeseci u jeku pandemije koronavirusa. Bila je to nova situacija za sve, ali djelatnici Zavoda bili su i još su na prvoj crti, prevoze pacijente sa sumnjom na zarazu u bolnicu i zaista smo im dužni zahvaliti na trudu i profesionalnosti. Još jednom su dokazali kako njihov posao nije samo posao, već životni poziv”, izjavio je prilikom dodjele župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Dodao je i kako je Zagrebačka županija od 2014. godine do danas osigurala 64 nova vozila za potrebe Zavoda ukupne vrijednosti oko 21,2 milijuna kuna.