Home Izdvojeno Dojave policiji o bijelom ili crnom kombiju neutemeljene su

Dojave policiji o bijelom ili crnom kombiju neutemeljene su

PODIJELITE

Zbog većeg broja upita medija i građana o muškarcu u crnom ili bijelom kombiju koji na ulici poziva i pokušava oteti djecu, iz policijske uprave žele skrenuti pozornost i obavijestiti da policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije te da dosadašnjim radom i obavljenim provjerama nisu potvrdili utemeljenost nijedne zaprimljene informacije.

Nakon dojave i obavljenog obilaska uže i šire zone mjesta iz dojave, policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo ali i dalje, kao i do sada, preventivno pojačano obilaze mjesta gdje se kreću ili zadržavaju djeca kao što su škole, vrtići i parkovi.

Informacije o sumnjivom kombiju pojave se periodično, ali dosad nikad nisu bile utemeljene kao niti prije nekoliko dana objavljena fotografija navodnog sumnjivog vozila koja se širi putem društvenih mreža. Policijska Uprava smatra da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti.

– Isto tako savjetujemo da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje. – saznajemo iz PUZ-a.