Home Kultura Dođite se dobro nasmijati: U četvrtak mjuzikl “Teško je biti penzioner”

Dođite se dobro nasmijati: U četvrtak mjuzikl “Teško je biti penzioner”

Mjuzikl se održava u sklopu obilježavanja 100 godina Pučkog kazališta u Buševcu

PODIJELITE

U sklopu programa obilježavanja 100 godina od izvedbe prve dramske predstave u Buševcu i 100 godina Pučkog kazališta u Buševcu, ovog četvrtka publika ima priliku uživati u malo smijeha. Voditelj velikogoričkog ansambla Vis Danice i autor velikogoričkih mjuzikala Teško je biti penzioner i Cvijeće male Ide, Aleksandar Kačurov, poziva sve da dođu u četvrtak, 23.11. u Kulturni dom u Buševcu na mjuzikl koji počinje u 19 sati.

Govori nam kako je riječ o prvom velikogoričkom mjuziklu kojeg je napisao za ansambl Vis Danice, a koji je svoju premijeru imao 2021. godine. Nakon toga je uslijedilo nekoliko izvedbi u Velikoj Gorici i Zagrebu te je isti bio pohvaljen.

Riječ je o veseloj glazbenoj komediji koja se svojom temom i intrigantnim naslovom bavi životom ljudi u zlatnim godinama i postavlja pitanje jesu li godine ustvari realno stanje života ili samo običan broj.

“U glazbenom smislu, mjuzikl je prožet šarolikim melodijama pisanim u raznim stilovima od pop-rocka, jazza, mediterana, latino stila te songovima u stilu tipičnim za mjuzikle Broadwaya.
Ovo je obnovljena verzija mjuzikla i za razliku od prethodnih verzija će gledatelji moći premijerno čuti i novi song u stilu starih zagrebačkih šansona napisan posebno za gospodina Sinišu Beloševića koji nam se pridružio ansamblu predstave pod naslovom “Moja Glorija”.”, govori nam Kačurov.

Stihove je za taj song uz Kačurova napisao Miroslav Radović, koji je također pisao uz Kačurova stihove za mjuzikl Cvijeće male Ide kojeg je publika imala priliku vidjeti u listopadu ove godine u Dvorani Gorica.

Čitav program u Buševcu povodom velike obljetnice, pa tako i mjuzikl Teško je biti penzioner, je besplatan za posjetitelje. Ostatak programa možete pronaći OVDJE.

O predstavi Teško je biti penzioner

Mjuzikl izvode članice VIs-a Danice i Siniša Belošević u ulozi Franca.
Uloge: Dubravka Tomljanović kao Glorija, Mira Sič kao Barbara,
Dragica Blažić kao Don Juan de Marco

Prijateljice: Ivana Ciganj, Smiljana Stepanić, Kate Dubravica

Režiju, dramski tekst i glazbu potpisuje Aleksandar Kačurov

“Teško je biti penzioner” je originalna mjuzikl- komedija u 2 čina. Glorija sa svojim prijateljicama slavi svoj odlazak u mirovinu, ali sama pomisao na to da je mladost nestala, da će joj smisao života biti pospremanje, kuhanje mužu Franceku, kojeg ionako nema nikada doma joj kvari raspoloženje. Kada joj u posjet dođe Barbara koja ima “savršen život” i otkrije joj svoju tajnu, Glorijin život će se zauvijek promijeniti.