Home Izdvojeno Do početka 2018. kupat ćemo se u gradskom bazenu

Do početka 2018. kupat ćemo se u gradskom bazenu

PODIJELITE

Na livadi pored Srednjoškolskog centra počeli su dugoočekivani radovi na gradskom bazenu. Objekt bi se trebao rasprostirati na tri etaže u sklopu kojih bi se nalazila dva bazena, ugostiteljski objekt, dvorana i spa centar. Riječ je o kapitalnom objektu na koji se čeka već desetljećima.

imag0269

– Mi u Velikoj Gorici već godinama i desetljećima težimo i pripremamo se za to. Sada su se stvorili svi preduvjeti, od osiguranja sredstava do rješavanja lokacije i vlasništva nad zemljištem te prateće infrastrukture da možemo početi s radovima. Početkom 2018. godine trebali bismo napokon dobiti bazen – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

imag0265

Gradski bazen je na ovoj lokaciji trebao niknuti još 80-ih godina prošlog stoljeća, kada se gradio i Srednjoškolski centar. – Nije bilo novaca za Univerzijadu pa se izgradila samo sportska dvorana i nogometni stadion nedaleko od ove lokacije. Bazen je ostao kao nekakvo obećanje. Već je tada zbog mnogih sadržaja koji su bili u školi i sportskoj dvorani bilo  kompatibilno da bazen bude uz njih. To je jedan razlog zašto gradimo ovdje. Drugi je što smo jednostavno i lako došli do zemljišta te imamo prateću infrastrukturu – dodao je gradonačelnik.

imag0266

Podršku ovome projektu dao je i Dubravko Šimenc, najtrofejniji hrvatski vaterpolist i bivši reprezentativac. – Velika priča danas se piše u Velikoj Gorici. Možda niste svjesni toga, ali ovo je jedan kapitalni objekt na razini Hrvatske. Prije 25 godina u Hrvatskoj je bilo malo bazena, danas ih imamo u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Vinkovcima, Varaždinu, Makarskoj, Korčuli, Šibeniku i Zadru. Daleko najljepši je u Rijeci, ali i ovaj je vrlo važan – naglasio je ugledni sportaš.

imag0280

Prilikom projektiranja gradskog bazena uzeta su u obzir i iskustva iz drugih gradova poput Čakovca, koji je ogledni primjer isplativosti izgradnje bazena kroz kvalitetno upravljanje i dobre poslovne rezultate. Gorički bazen veličinom bi trebao biti u rangu bazena u Koprivnici, Vinkovcima i Osijeku. Radovi bi trebali biti gotovi u roku od 300 radnih dana, odnosno do početka 2018. godine, a cijena će se kretati oko 37 milijuna kuna. Nakon izgradnje unutarnjih bazena krenut će i izgradnja vanjskih bazena.

urbani-prostor-vg-bazen_06