Home Izdvojeno Djelatnica vrtića u Gorici zaražena koronavirusom

Djelatnica vrtića u Gorici zaražena koronavirusom

Danas brojimo četiri nova slučaja

PODIJELITE

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije, u odnosu na podatke od jučer oboljelo je 19 osoba od čega su dvije u Velikoj Gorici.

Nažalost, dogodio se i proboj u dječji vrtić u Velikoj Gorici u kojem je zaražena djelatnica. Uz to je u protekla 24 sata došlo do ulaska virusa u dječji vrtić u Jastrebarskom te u Dom za starije i nemoćne osobe u Vrbovečkoj Dubravi. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Kako saznajemo, radi se o privatnom vrtiću. Zaražena je djelatnica koja ima vrlo blage simptome, poduzete su sve mjere u kontaktu s epidemiolozima. Vrtić radi i dalje, ali određeni broj djece je u samoizolaciji.

Od 19 novooboljelih osoba 7 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, 1 slučaj je povezan sa svadbom, dok je za 10 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 115 osoba.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.