Home Gospodarstvo Dječjem vrtiću Lojtrica uručeno priznanje za najbolji vrtić u Hrvatskoj

Dječjem vrtiću Lojtrica uručeno priznanje za najbolji vrtić u Hrvatskoj

Kriteriji su bili jasno postavljeni

PODIJELITE
Foto: Kat D/ Kronike Velike Gorice

Danas je u Dječjem vrtiću Lojtrica u Velikoj Mlaki bilo vrlo veselo i svečano. Stigla im je i službena plaketa, odnosno priznanje za titulu najboljeg vrtića u Hrvatskoj te drugog najljepšeg vrtića u Hrvatskoj u gradskoj konkurenciji. Podsjećamo, riječ je o natječaju koji provodi portal Gradonačelnik.hr. Titulu drugog najljepšeg su zaradili lajkovima na Facebook stranici, a najboljeg na temelju jasno ispunjenih parametara.

Vjeran Stilinović, direktor projekta objasnio je da su kategorije podijelili po sredinama kako bi “utrka” bila korektna. “Kriterije smo postavili u suradnji sa stručnjacima iz Ministarstva obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje koji su nam pomogli da se kriteriji razrade. To su bili primjerice prostor kvadrature po djetetu u unutrašnjem i vanjskom prostoru, koliko se drugi nadstandardi postižu, koliko ima aktivnosti osim redovnih i drugi.. Sve je bilo transparentno raspisano.”, objašnjava Stilinović.

Na sve ovo iznimno je ponosna ravnateljica vrtića Ljuba Brnadić koja ovaj posao radi od 2011. godine: “Svaka pohvala i priznanje je nešto posebno i ponosni smo na sve što smo davali s djelatnicima i što je to netko i prepoznao. Moj životni cilj je bio raditi u vrtiću koji će biti najbolji i najljepši u kojem će se sve dječje potrebe zadovoljiti. Moram reći da imam jako dobre djelatnike i stručne suradnike koji daju sve od sebe i s kojima pridonosimo ovoj tituli koju smo dobili. Nije bilo lako zadovoljiti sve kriterije, ali radimo timski i uključili smo odgojitelje koji žele svoja iskustva prenijeti drugima. Ljudi čine vrtić, a naši su odgovorni, vrijedni i stručni.”, govori te dodaje kako u vrtiću imaju 630 djece te 128 zaposlenika.

U vrtiću se provode brojni programi, od jezika do posebnih programa za sportove te Montesori aktivnosti i programi. Sretna je i što je sve više upita za ovaj vrtić, što zbog nagrade, ali i zadovoljnih korisnika.

Ponos i zahvalu ističe i gradonačelnik Krešimir Ačkar. “Velika Gorica u svakom segmentu postaje sve više prepoznatljiva po dobrome. Dječji vrtić Lojtrica je primjer, kao i drugi vrtići, dobrog, kvalitetnog i predanog rada.”, izjavio je gradonačelnik te zahvalio svim djelatnicima za sve što čine.