Home Izdvojeno ‘Djeca gradu s ljubavlju’, priredba koja je raznježila sve posjetitelje

‘Djeca gradu s ljubavlju’, priredba koja je raznježila sve posjetitelje

PODIJELITE

Nevjerojatnu priredbu pripremila su djeca velikogoričkog Centra za odgoj i obrazovanje. Pokazali su da invalidnost nije prepreka za sjajnu glumu, pjesmu i ples. Nastupu su im se pridružili i osnovnoškolci Eugena Kumičića, te mladi iz Centara za odgoj i obrazovanje Dubrava i Samoborski Lug.

djeca s invaliditetom1

aa– Upoznajemo nove ljude i odlazimo svukud. Već smo nekoliko puta bili u Velikoj Gorici, ovdje smo u kazalištu prvi put pa sam se malo bojala kako će to ispasti, ali ispalo je super – ispričala nam je Snježana Antolković koja se poput njezinih kolegica i kolega odlično pripremila za nastup.

POKAZUJU RAZLIČITE SPOSOBNOSTI

Defektologinja velikogoričkog Centra za odgoj i obrazovanje Marina Robotić poručuje kako djeca s teškoćama imaju različite kvalitete i mogućnosti koje se mogu dobro uočiti za vrijeme priredbe.

– Ono što bismo voljeli da osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju upoznaju naši građani te doznali što sve rade, po čemu su oni specifični. Vidjeli smo fantastične predstave, od glumačke družine pa sve do pojedinačnih predstavljanja. Tu je bila i jedna točka sa psom, ples sa četiri šape. Njihove kvalitete su velike i dobro je da to doznaju naši sugrađani – kaže Marina Robotić.

djeca s invaliditetom2

Učenici Osnovne škole Eugena Kumičića prikazali su Životinjsku farmu, gosti iz Dubrave posjetitelje su oduševili plesnom skupinom ‘Nikoline’, a iz Samoborskog Luga predstavom ‘Tko pjeva zlo ne misli’.

IMAJU GLUMAČKI TALENT

– To je nešto fenomenalno, ja im pripremim tekst, a oni, konkretno Snježana, već drugi dan tekst zna napamet. U pitanju je silna motivacija, želja i volja te sposobnost i glumački talent. Ja to drugačije ne mogu niti objasniti. Oni su jednostavno za to talentirani – ističe Kristina Belošević iz Centra za odgoj i obrazovanje Lug Samoborski.

Veliki pljesak publike pokazao je koliko su posjetitelji bili oduševljeni priredbom.