Home Najave Dijete kreće u školu na jesen? Upišite ga u “Kockiće”, program poticanja...

Dijete kreće u školu na jesen? Upišite ga u “Kockiće”, program poticanja predmatematičkih vještina

"Da bi dijete moglo lakše i bolje razumjeti i naučiti matematiku, potrebno je prije polaska u školu ovladati predmatematičkim vještinama"

PODIJELITE

U Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica u travnju kreće program pod nazivom “Kockići”. Riječ je o preventivnom programu poticanja predmatematičkih vještina koji je namijenjen djeci koja na jesen kreću u 1. razred osnovne škole. “Dijete prije škole ne uči matematiku, već stječe vještine i znanja koja su nužna za razumijevanje matematike. Matematika ima i svoj jezik kojemu djeca moraju biti izložena kako bi ga razumjela. Rana izloženost brojevima i matematičkim konceptima olakšava djetetu stvaranje pozitivnog stava prema brojevima, kao i pripremu za školu.”, objašnjavaju iz Centra.

Autorica i voditeljica programa će biti stručna suradnica Vanja Uzelac, mag. logoped. “Predmatematičke vještine su niz znanja, činjenica i postupaka koji čine temelj za razvoj matematičkih vještina u školskoj dobi. Da bi dijete moglo lakše i bolje razumjeti i naučiti matematiku, potrebno je prije polaska u školu ovladati predmatematičkim vještinama.”, zaključuju.

Prijave roditelja za upis djece u grupu kao i sve dodatne informacije primaju se do 6. travnja putem mobitela 091/6231-734, telefona 6231-734, na e-mail info@centar-dmo-vg.hr ili putem FB stranice Centar za djecu, mlade i obitelj.