Home Izdvojeno Dijelovi Donjeg Turopolja na kanalizaciju bi mogli čekati do 2023.

Dijelovi Donjeg Turopolja na kanalizaciju bi mogli čekati do 2023.

PODIJELITE

Na našu Facebook stranicu stiglo je pitanje čitateljice koju je zanimalo kada će u Novo Čiče doći kanalizacija. – Pročišćivač nam je toliko blizu da nam ljeti smrdi pod nosom, a nemamo odvodnu mrežu – konstatirala je.

Iz VG Vodoopskrbe odgovorili su da će ovaj problem biti riješen kroz projekt ”Aglomeracija Velika Gorica”. U sklopu prve faze izvedbe rekonstruirat će se pročišćivač otpadnih voda i izgraditi kanalizacijska mreža na koju će se mještani moći besplatno priključiti. Radovi na dijelu mreže trebali bi uskoro početi, a rok za njihov završetak je 2018. godina.

pročistač1

– Naselja manja od dvije tisuće stanovnika u Donjem Turopolju, kao što su Ribnica, Jagodno, Donje Podotočje, Novo Čiče, Čička Poljana i Lazina Čička, spadaju u drugu fazu projekta. Međutim, pojedini dijelovi naselja Novo Čiče, stambeni objekti neposredno uz glavnu cestu Staro Čiče-Novo Čiče te stambeni objekti neposredno uz glavnu cestu od križanja Vukovinska ulica – Velikogorička ulica do jezera Novo Čiče, bit će priključeni na kanalizacijski sustav već u prvoj fazi. Predviđeni krajnji rok za realizaciju i uvođenje u kanalizacijski sustav druge faze projekta je kraj 2023. godine, no dovršetak očekujemo prije predviđenog krajnjeg roka – poručili su iz VG Vodoopskrbe.

Naša čitateljica morat će se strpjeti još najmanje dvije godine da dobije kanalizaciju, a ako nije te sreće da joj se kuća nalazi na glavnoj cesti, mogla bi se načekati i do sedam godina.