Home Crna Kronika Detalji požara kuće u Lomnici: Eksplodirala plinska peć, teško ozlijeđena žena

Detalji požara kuće u Lomnici: Eksplodirala plinska peć, teško ozlijeđena žena

PODIJELITE

Županijski vatrogasni operativni centar priopćio je da je jučer zaprimljena dojava o požaru u Donjoj Lomnici u kojemu je ozlijeđena ženska osoba. Požar kotlovnice je uzrokovala eksplozija plinske peći, a u gašenju je sudjelovalo 17 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila.

U izvještaju Policijske uprave zagrebačke navodi se da je u požaru teško ozlijeđena 42-godišnja žena. Očevid će biti obavljen danas.

>> FOTO Jutros gorjela kuća u Donjoj Lomnici, jedna osoba ozlijeđena

“Dana 14. siječnja u 07:45 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru i eksploziji u objektu na adresi Donja Lomnica, II. Odvojak Deverićeve.

Došlo je do eksplozije na peći za plin i požara u kotlovnici u prizemlju obiteljske kuće koja je služila kao spremište i ljetna kuhinja te je tom prilikom ozlijeđena i jedna ženska osoba koja je zbrinuta od strane HMS-a.

Požarom je zahvaćena cijela prostorija i pročelje kuće te je oštećen inventar, alat, kvad i građevinski elementi. Na intervenciji su sudjelovali JVP Velika Gorica i DVD Donja Lomnica sa ukupno 17 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila.

Požar je ugašen u 08:34 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 09:57 sati”, priopćio je ŽVOC Zagrebačke županije.

POLICIJA: OČEVID DANAS

“Jučer, 14. prosinca oko 7.40 sati na području Donje Lomnice, Ulici Deverićev odvojak, u kotlovnici koja se nalazi u sklopu garaže uz kuću, najvjerojatnije zbog curenja plina iz plinskih instalacija, došlo je do eksplozije.

Teško je ozlijeđena 42-godišnjakinja kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju. Očevid će se obaviti tijekom današnjeg dana”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.