Home Izdvojeno Daroviti i marljivi: U OŠ Vukovina osnovana Učenička zadruga

Daroviti i marljivi: U OŠ Vukovina osnovana Učenička zadruga

Kroz zadrugu će učenici stjecati i primjenjivati znanje i radne navike, inovativnost i poduzetnost te promicati ljubav prema zavičaju i domovini

PODIJELITE

Osnovna škola Vukovina postala je bogatija učeničku zadrugu “Dar-mar” koja je ime dobila kao izvedenica riječi Daroviti i marljivi. Prva osnivačka skupština održana je 23. rujna, a u manje od mjesec dana učenici već imaju rezultate za pokazati.

Kako navode na stranicama škole, uz brigu vjeroučitelja Antuna Greganića i vrijednih učenika polako raste mali školski voćnjak. Tako su sa malog stabalca dunje u školskom dvorištu učenici brali plodove i pripremali pekmez i to je bila njihova prva zajednička i uspješna aktivnost.

Ciljevi zadruge su kreativno, zanimljivo i korisno provedeno slobodno vrijeme učenika, razvijanje svijesti za društveni, kulturni i politički angažman pojedinca, očuvanje kulturne baštine i tradicijskih vrijednosti, stjecanje poduzetničkih vještina te razvijanje ekološke svijesti i koncepta održivog razvoja. Kroz ovu Učeničku zadrugu učenici će stjecati i primjenjivati znanje i radne navike, inovativnost i poduzetnost te promicati ljubav prema zavičaju i domovini.