Home Izdvojeno DAN VATROGASACA: Emotivna foto galerija brojnih intervencija naših zaštitnika 

DAN VATROGASACA: Emotivna foto galerija brojnih intervencija naših zaštitnika 

Svim vatrogascima čestitamo njihov dan i želimo im mnogo sreće te uspješne akcije u budućnosti!

PODIJELITE

Na današnji dan slavimo Dan vatrogastva i blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. I ove godine u mirnijem okruženju,  vatrogasne postrojbe Velike Gorice i Turopolja obilježavaju svoj dan.

Čak i više nego godina do sada, vatrogasci su kao dio civilnog društva pokazali da su potrebni, nužni, ali i poštovani od strane čitavog društva. Pomoć u nemilim događajima poput požara kuća i polja, ali i ekspresno brza pomoć nakon potresa pokazale su da su upravo oni snaga našeg društva. No, ono najvažnije, svakom od nas davali su i daju sigurnost. Vatrogasci su pokazali da su naši zaštitnici, a to najbolje pokazuju fotografije koje smo mogli viđati u posljednjih godinu dana.

Izazovna vremena ih nisu pokolebala, štoviše, još spremnije su pokazali da su ovdje za sve nas, čak i kada to uključuje duge smjene i izbivanje od vlastite obitelji.

Foto: DVD Turopolje

Županijska vatrogasna zajednica najbrojnija je u Hrvatskoj s 21 tisućom vatrogasaca što uključuje profesionalce, dobrovoljce te mladež i djecu, a skoro svako mjesto ima svoje dobrovoljno vatrogasno društvo. A Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica pokriva područje Grada Velike Gorice, kao i područje Općina Kravarsko, Pokupsko i Orle, što ukupno iznosi 552 kilometra kvadratna.

Među današnjim aktivnostima vatrogasaca, koje su zbog epidemioloških uvjeta skromnije nego godina do sada, je polaganje lampiona i vijenaca, paljenje sirena, pa čak i svečane postrojbe kojima se iskazala čast za odlazak u mirovinu. U nastavku donosimo veliku fotogaleriju intervencija vatrogasaca našeg područja u zadnjih godinu dana.

Svim vatrogascima ovim putem čestitamo njihov dan i želimo im mnogo sreće i uspješne akcije u budućnosti!

Foto: Facebook / Arhiva