Home Izdvojeno DAN MJESTA GRADIĆA – Novo nogometno igralište kao najljepši poklon

DAN MJESTA GRADIĆA – Novo nogometno igralište kao najljepši poklon

Gradonačelnik Dražen Barišić u Gradićima svečano otvorio nogometno igralište s novom umjetnom travom.

PODIJELITE

Mjesto Gradići jučer je obilježilo svoj dan, ujedno i Dan udruga Gradića. Razloga za slavlje je bilo mnogo, posebice za KUD Gradići koji je ovom prilikom proslavio 40. rada i postojanja, dok je NK Gradići s održanim nogometnim turnirom proslavio sedamdeset pet godina uspješnog promicanja sportskog života i kulture u Gradićima.

Posebnu radost obilježavanja manifestacije dana Gradića je donijela nova umjetna trava koja je postavljena na postojeće betonsko nogometno igralište koje je tako postalo dostupno za vanjsko korištenje svih dvanaest mjeseci u godini.

“Uz aktivne nogometne veterane, sve kvalitetniju školu nogometa Gradići se promeću kao jedno od naših najvažnijih društvenih i obiteljskih okupljanja te je nama drago da onda upravo ovdje možemo stvarati i uvjete za daljnji razvoj naših mjesta kroz druženje i promicanje zdravog načina života”., istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

U sklopu kulturno-umjetničkog programa proslavi su se pridružili gosti iz folklornog ansambla Turopolje, a četvrtu godinu za redom mališani KUD-a Gradići iz likovne Etno kolonije upriličili su proslavu svojim likovnim radovima i rekordnom brojnošću.

“Danas smo premašili broj djece koja su sudjelovala u crtanju, ukupno je bilo 46 malih crtača koji su pokazali svoja likovna umijeća i vjerojatno se već sada među njima krije nekakav pravi mali umjetnik”., istaknula je Gordana Kovačić iz KUD-a Gradići.

Uz Mjesni odbor i grad Veliku Goricu, podršku slavlju je pridružio i DVD Gradići kao nezaobilazna tehnička podrška ujedno obilježavajući svoj Dan otvorenih vrata.