Home Izdvojeno Čujen Čele iz Kaštela najbrži vatrogasci turopoljskog plamena

Čujen Čele iz Kaštela najbrži vatrogasci turopoljskog plamena

Ni JVP Velika Gorica ne zaostaje, imali su drugo najbolje vrijeme Fire Combata

PODIJELITE

Vatrogasni vikend u Gorici završio je u velikom stilu. Treći plamen Turopolja, popularni Fire combat okupio je 30-tak ekipa iz svih krajeva Hrvatske koje su pokazale svoje vještine i spretnosti na vatrogasnom poligonu. A da je bilo borbeno- jest. Trebalo je što brže prijeći poligon koji se, među ostalim, sastojao i od tunela dugog 15 metara, tu je i unesrećeni kojeg treba spasiti, popeti se na šest metara, osigurati prostor, spojiti cijevi, i sve to uz potpunu opremu za strukturne požare, od zaštitnog vatrogasnog odjela, čizmi, rukavica, maske i potkape. Najbrži najspretniji već treću godinu za redom (zbog čega su dobili i pehar u trajno vlasništvo) su ekipa iz DVD-a Kaštela, ekipa Čujen Čele koju čine Špiro Radulić i Ante Petrović.

Dečki su vježbu završili u vremenu 1’37”, što je ujedno bilo i vrijeme dana. Špiro i Ante profesionalni su vatrogasci, a zajedno nastupaju već pet godina. Iza sebe imaju već dvadesetak pobjeda, a ovo im je sedmi put i da su apsolutni pobjednici. „Sve je bolje i bolje, a i konkurencija je iz godine u godinu sve jača. Odali smo dečkima svoje tajne, sad su nam se približili i teška je borba“, šali se Špiro.

Odličan rezultat ostvarila je i JVP Velika Gorica s vremenom 1’45” u istoj kategoriji, a činili su je Danijel Jančić i Ivica Maceković. „Sretni smo i ponosni. Imali smo već dobrih rezultat i dobrih mjesta, ali dečki iz Kaštela su definitivno najbolji i treba im skinuti kapu“, poručio je Jančić.


Inače, natjecanje je održano u pet kategorija, a najviše natjecatelja, čak 15 ekipa, bilo je u kategoriji A od 18 do 30 godina. B kategorija do 40 godina imala je sedam ekipa (tu se nalaze i pobjednici), C kategorija do 50 godina imala je tri ekipe, D iznad 51 tek jednu, a E ekipa je bila ženska, svih dobi. „Zadovoljni smo. Nakon tri velika dana došli smo do kraja proslave koja zaokružuje gotovo pola stoljeća JVP-a i skoro stoljeće i pol vatrogastva na ovom području“, zaključuje zapovjednik JVP-a Borislav Turan.

Bome, bio je to vatreni vikend, a podsjetnik što se još događalo možete pronaći ovdje.

FOTO GALERIJA