Home Izdvojeno Članovi Udruge pripadnika 153. briga obišli ratne lokacije Južnog bojišta

Članovi Udruge pripadnika 153. briga obišli ratne lokacije Južnog bojišta

Odali su počast svim braniteljima stradalima na tom području

PODIJELITE

Članovi Udruge pripadnika 153. brigade HV obišli su Južno bojište na kojem je 153. brigada HV tijekom 1993. i 1994. godine provodila obrambene aktivnosti u razdoblju od 19. do 21. svibnja. U obilasku je sudjelovalo pedesetak članova Udruge sa svojim članovima obitelji i gostima.

Obišli su Ivanov križ gdje su obnovljena sjećanja na povijesne dane 153. brigade HV – Velika Gorica, potom je uslijedio posjet Konavlima, gradu Cavtatu, te krajnjem jugu Hrvatske – poluotoku Prevlaci. “Obilazak Dubrovnika posebno gradskih zidina sve je oduševio, te odlazak žičarom na brdo Srđ, utvrdu Imperial, sjeverno od grada Dubrovnika. Zadnji dan obilaska, u samom povratku, posjetili smo grad Sinj i veteranski centar Sinj.”, navodi predsjednik Udruge Ivan Zagorac.

Tamo su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomeniku braniteljima Sinja odali počast svim braniteljima Sinja koji su dali život u Domovinskom ratu.

Dojmovi s obilaska ratnih lokacija sa Južnog bojišta, na Ivanovom križu, uz obilaske Cavtata i Dubrovnika i uz besprijekornu organizaciju, ostati će u trajnom sjećanju svim sudionicima. Iz Udruge posebno zahvaljuju Gradu Velikoj Gorici, općini Konavle i DVD-u Konavle i braniteljima, gradu Dubrovniku, HVIDRA-i Dubrovnik, DVD-u Dubrovnik kao i svima ostalima koji su pomogli oko realizacije ovog projekta.