Home Izdvojeno Civilna zaštita osposobljena i za najveće katastrofe

Civilna zaštita osposobljena i za najveće katastrofe

PODIJELITE

Kako bi bili spremni za moguće katastrofe poput poplava, potresa i velikih požara, instruktori Držanog uprave za zaštitu i spašavanje educirali su članove velikogoričke Civilne zaštite.

– Tu nam pomažu Crveni križ sa svojom uigranom ekipom, ali i Javna vatrogasna postrojba, s čijim DVD-ima imamo dobru suradnju iz vremena velikih poplava na našem području – rekao je voditelj odsjeka zaštite i spašavanja u Velikoj Gorici Miroslav Starčević.

civilna zaštita_5

Civilna zaštita tijekom vježbe je prošla teorijski i praktični dio, te usavršila svoja znanja u pripremanju zečjih nasipa, pružanju prve pomoći unesrećenima i postavljaju velikih šatorskih naselja.

– Važno je imati što veći broj educiranih ljudi, jer vidimo da elementarne nepogode i katastrofe dolaze nenadano. One ozljeđuju i dovode u nepriliku veći broj ljudi, pa je za očekivati da naše redovne hitne službe, vatrogasci i hitna medicinska pomoć same neće moći zbrinuti tako veliki broj unesrećenih osoba – naglasila je ravnateljica Crvenog križa Velike Gorice Suzana Strunjak.

Velikogorička Civilna zaštita broji 200 pripadnika, i posjeduje specijalističku postrojbu za spašavanje iz ruševina.

 

[print_gllr id=26060]