Home Izdvojeno ČITATELJI PREPORUČUJU Harlan Coben: Nikom ni riječi

ČITATELJI PREPORUČUJU Harlan Coben: Nikom ni riječi

"Autor cijelim romanom odlično drži pažnju i napetost, a svaka vas stranica samo tjera da čitate još i još"

PODIJELITE

U suradnji s Gradskom knjižnicom donosimo još jednu preporuku čitatelja. Ovotjednu preporuku napisala je Tea Jurič za knjigu “Nikom ni riječi” autora Harlana Cobena. Dostupnost knjige možete provjeriti ovdje.

NIKOM NI RIJEČI: Harlan Coben

 “Netko je – neću opet reći Elizabeth – htio da sve ostane tajna. A ako imate tajnu, iz toga prirodno proizlazi da postoji netko pred kim je želite zadržati tajnom.”

 Harlan Coben američki je pisac misterioznih romana i trilera. Zapleti njegovih romana često uključuju ponovno izbijanje neriješenih ili pogrešno protumačenih događaja iz prošlosti, ubojstava ili fatalnih nesreća i imaju višestruke obrate. Čak devet njegovih romana adaptirano je u Netflixove serije.

Roman Nikom ni riječi napisan je 2001. godine kao njegov prvi samostalni roman. Pričom nas autor upoznaje s glavnim likovima, doktorom Davidom Beckom te njegovom suprugom Elisabeth. David i Elisabeth žive idiličnim životima. Odrasli su zajedno, poznaju se godinama, a u 24. godini odlučili su se vjenčati.  Na nepunu prvu godišnjicu braka, ali godišnjicu njihova prvog poljupca, odlučili su se počastiti mirnim i idiličnim vikendom na jezeru Charmaine. Međutim, ono što je trebalo biti idila, završilo je tragičnim događajem.

Elisabeth je oteta i ubijena, a njeno je tijelo pronađeno u jarku.  Unatoč tome što je ubojica priveden pravdi, za Davida nema mira. Iako se i osam godina nakon događaja pokušava zatrpati poslom na pedijatriji, i dalje se teško nosi s tim ogromnim gubitkom.

Međutim, na osmu godišnjicu Elisabethine smrti David dobiva neobičan mail s frazom poznatom samo njemu i Elisabeth. U tom trenutku, počinje priča puna obrata i misterija.

Roman Nikom ni riječi jedan je od rijetkih koje sam dva puta uzela u ruke. Autor cijelim romanom odlično drži pažnju i napetost, a svaka vas stranica samo tjera da čitate još i još. Ako volite romane ovog tipa, sigurna sam da će vam se ovaj roman posebno svidjeti. Lakoća čitanja, ali dovoljno misterija i intrige, zadržat će vam pažnju do samog kraja. Bit će vam zanimljivo razmišljati poput detektiva i pokušati otkriti što se to krije iza cijele priče koja izluđuje Davida.

Autorica: Tea Jurič