Home Izdvojeno Cibona lagano dobila Goricu u Velikoj Gorici

Cibona lagano dobila Goricu u Velikoj Gorici

Odigrana prva utakmica 9. kola HT Premijer lige

PODIJELITE

Derbi koji se očekivao s velikim zanimanjem u Velikoj Gorici, sraz košarkaša Gorice i Cibone, na kraju je završio očekivanom pobjedom gostiju. Nažalost, domaćin nije imao snage za pružanje kvalitetnijeg otpora prvacima Hrvatske, tako da je krajnjih 75:50 za Cibonu posve realan omjer svega viđenog u dvorani u Rakarju.

Cibona je predvođena Prkačinom, Bundovićem i Gibsom već na odmor otišla s dvanaest poena viška, da bi u trećoj dionici domaćin ipak odigrao najbolje na cijeloj utakmici te smanjio na prihvatljivih minus devet. Ali, ako su igrači i navijači gajili nekakve nade za mogući preokret, sve se to rasplinulo uraganskim startom zadnje dionice, u kojoj Cibona za sedam minuta radi seriju 17-7 i rješava pitanje pobjednika. Na kraju su gosti to razdoblje dobili sa čak 23-7. Kod Gorice koja je izgorila u želji da skine veliki skalp najefikasniji su bili Mislav Brzoja s 10 i Ivan Majcunić s osam poena.

„Nismo na pravi način ušli u utakmicu, čini mi se da smo se čak i prestrašili Cibone. Nismo uzimali prave šuteve, nismo imali pravu selekciju i nakon toga i kad hoćeš više ne ide. Postotak šuta od 26 posto dovoljno govori o tome u kakvom smo danas bili stanju. Koliko god da je Cibona danas bilo dobra, mi smo im puno pomogli sa svojom lošom igrom. U svakom slučaju treba čestitati Ciboni koja igra na visokom nivou i sasvim zasluženo su pobijedili“, kratko je komentirao Josip Sesar, trener Gorice.

U sljedećem kolu Gorica odlazi na Višnjik kod još jednog hrvatskog košarkaškog velikana – Zadra. Goričani su bez obzira na poraz zaslužili čestitke. Ovo im je u devet kola tek drugi poraz, kojim su ostali na sjajnom trećem mjestu.

Goran Klobučarić