Home Izdvojeno ČEKA SE ODLUKA: Gorica u utrci za Europski grad sporta 2023.

ČEKA SE ODLUKA: Gorica u utrci za Europski grad sporta 2023.

Jučer je održana prezentacija kandidature za ovu prestižnu titulu

PODIJELITE

U prostoru Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice održana je prezentacija kandidature Velike Gorice za titulu Europskog grada sporta 2023. godine.

Kandidatura uključuje opširni projekt sadržan u 14 poglavlja koji obuhvaća cjelokupno stanje sporta i rekreacije u gradu, infrastrukturu, financiranje, organizaciju, brojčane pokazatelje u natjecateljskom i rekreativnom sportu i razvojne planove, navode iz Zajednice športskih udruga Velike Gorice.

Dodaju i kako su reakcije na prezentaciju i predstavljanje kandidature bile pozitivne te da zbog toga očekuju pozitivnu odluku. Tom odlukom bi Velikoj Gorici i službeno bio dodijeljen naslov Europskog grada sporta 2023. godine.

Kompletnu tehničku pripremu prezentacije osigurala je Zajednica športskih udruga grada Velika Gorica koja je bila i nositelj većeg dijela materijala na čelu sa glavnim tajnikom Darkom Blažinčić. Na prezentaciji su bili nazočni Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika i Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU, Berislav Čižmek, lobist i direktor konzultantske kuće CBBS d.o.o. i Darko Blažinčić, glavni tajnik ZŠUGVG.